Κοινωνία

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των 3 παιδιών

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των 3 παιδιών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πατρών, μόλις λίγες μέρες μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού της οικογένειας.

Η προκαταρκτική διαβιβάζεται στην Ασφάλεια Πατρών η οποία θα λάβει καταθέσεις ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών.

Η έρευνα παραγγέλθηκε ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα των γιατρών για τα αίτια θανάτου και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα των γονιών.

Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια αποχαιρέτησε την περασμένη Πέμπτη την 9χρονη Τζωρτζίνα, ενώ είχαν χάσει το μεσαίο τους παιδί – την 3,5 ετών Μαλένα – το 2019 από ηπατική ανεπάρκεια, και το 2020 την μόλις 6 μηνών Ιρίδα από μια σπάνια νόσο φλεβοκόμβου.

Εξειδικευμένοι γιατροί καλούνται να προσπαθήσουν να δώσουν λύση στα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών, εστιάζοντας την προσοχή τους στο τρίτο παιδί, την 9χρονη Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με το Mega, θα εξετάσουν την αιτία θανάτου της και θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στην εγκεφαλοπάθεια που είχε, στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Γιατροί και ιατροδικαστές υποστηρίζουν ότι πρέπει να ερευνηθούν και οι τρεις περιπτώσεις για να αποκαλυφθεί τι ακριβώς έχει γίνει. Η έρευνα θα εστιάσει στον τελευταίο θάνατο, της Τζωρτζίνας, που μπορεί να δώσει απαντήσεις και για τα υπόλοιπα. Συγκεκριμένα, θα εξετάσουν και το επεισόδιο εγκεφαλοπάθειας που είχε παρουσιάσει το κοριτσάκι, πώς προήλθε.

Ο θάνατος της Μαλένας

«Τον Μάρτιο του 2019 η κόρη μας διαγνώσθηκε με λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου. Η παιδίατρος μας παρέπεμψε για περαιτέρω έλεγχο, γιατί υποψιαζόταν λευχαιμία. Στην Αθήνα μας ανακοίνωσαν ότι το παιδί έχει λευχαιμία και έπρεπε να νοσηλευτεί σε ογκολογική κλινική», είπε ο πατέρας της Μαλένας, μιλώντας στο Μega.

Η Μαλένα πέρασε τις πρώτες ημέρες στο ογκολογικό νοσοκομείο, χωρίς ναι φαίνεται ότι ήταν άρρωστη. Η κλινική της εικόνα περιγραφόταν «άριστη» από τους γιατρούς.

Ωστόσο σύμφωνα με τον πατέρα, «την 8η ημέρα έγινε η χημειοθεραπεία. Το παιδί όλες αυτές τις μέρες της νοσηλείας, είχε μια άψογη εικόνα. Έπαιζε στον παιδότοπο, πήγαινε «σχολείο» μέσα στην κλινική, έκανε όλες τις δραστηριότητες με τους εθελοντές και προς απορία όλων, ήταν το μοναδικό παιδί που έτρωγε και έπαιζε με τέτοια διάθεση».

Μετά την χημειοθεραπεία , οι γιατροί ενημέρωσαν του γονείς ότι το 3,5 ετών κοριτσάκι ανταποκρίθηκε στη θεραπεία, Ωστόσο ξαφνικά το μεσημέρι της ίδια μέρας όλα άλλαξαν.

«Την 9η ημέρα πάλι ξύπνησε και όλα ήταν φυσιολογική. Μας έλεγαν ότι η θεραπεία της θα είχε 99,99% αποτέλεσμα και η νόσος δε θα εμφανιζόταν ποτέ ξανά. Στις 15:30 το μεσημέρι αποχώρησα για λίγο από το ίδρυμα και παρέμεινε δίπλα της η μητέρα της. Περίπου στις 16:40 με κάλεσε η σύζυγός μου έντρομη και με ενημέρωσε ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Αμέσως ξεκίνησα για το νοσοκομείο και έφθασα σε 14 λεπτά», λέει ο πατέρας.

«Τι θα κάνεις; Το παιδί πεθαίνει»

Όπως περιγράφει η μητέρα «εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με την μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από 10 λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, «Μαλένα, Μαλένα», πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών.

Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι της στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός κοιτούσε την Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να της πιάσω το μπράτσο και να της πω “τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;”. Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού για να πάρουν οδηγίες».

Σύμφωνα με τους γιατρούς ο θάνατος της μικρής Μαλένας, οφειλόταν σε ανακοπή καρδιάς με αδιευκρίνιστα αίτια.

«Μετά από 10 λεπτά, έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί, ήδη είχαν καταφθάσει ο σύζυγος και οι συγγενείς μας. Μετά από 20 λεπτά βγήκε ο γιατρός της ΜΕΘ και μας ανακοίνωσε ότι το παιδί δεν δείχνει σημάδια επαναφοράς και ότι θα προσπαθήσει άλλα 25 λεπτά, όπως και έκανε. Στις 18:05 μας ανακοίνωσε το θάνατο της», συμπλήρωσε η μητέρα.

Η ιατροδικαστική έκθεση, μετά από 3 μήνες έδειξε ότι ο θάνατος της μικρής οφειλόταν σε ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, με τους γονείς να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου θεωρώντας ότι δεν πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της Μαλένας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X