Κοινωνία

Πήλιο: Ανθρωποκτονία ο θάνατος της Γερμανίδας τουρίστριας – Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση

Πήλιο: Ανθρωποκτονία ο θάνατος της Γερμανίδας τουρίστριας – Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου της Γερμανίδας τουρίστριας στο Νότιο Πήλιο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση πρόκειται για ανθρωποκτονία, ενώ αρχικά είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ο θάνατος της γυναίκας αποδίδεται από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Λάρισας σε διαμπερές τραύμα που προκλήθηκε από βλήμα περίστροφου στην θωρακική χώρα, προκαλώντας ζημιά στην καρδιά και στους πνεύμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας, η 59χρονη ήταν νεκρή 4-5 ώρες πριν ο σύζυγός της δηλώσει τον θάνατό της. Μεταφέρθηκε, από την παραλία της Μηλίνας του Ν. Πηλίου αρχικά στο Κ.Υ. Αργαλαστής όπου διαπίστωσαν τον θάνατό της, αναφέροντας ότι οφείλονταν σε αιφνίδια αίτια.

Η Αστυνομία παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή, η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, όπου με καθυστέρηση αρκετών ημερών λόγω φόρτου εργασίας, διαπιστώθηκε ότι θάνατος είναι ανθρωποκτονία.

Αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αίτια του θανάτου ξεκίνησαν από την αστυνομία έρευνες, που είναι επικεντρωμένες στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του θύματος. Πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν ότι ήδη ανακρίνεται ο σύζυγος του θύματος, ωστόσο επίσημη ανακοίνωση δεν έγινε από την Αστυνομία.

Τι αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση

Η ιατροδικαστής της Υπηρεσίας της Λάρισας Χρυσαυγή Κούση, στην αναφορά της στην Αστυνομία εξηγεί με λεπτομέρειες, τι ακριβώς διαπίστωσε κατά την εξέταση της Γερμανίδας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει: «Κατά την ιατροδικαστική εξέταση της θανούσης διαπιστώθηκε ότι αυτή θέλει τραύμα ως επί πύλης εισόδου βλήματος στην αριστερή οπίσθια θωρακική επιφάνεια, με φόρα από πίσω προς τα εμπρός και με ανωφερή πορεία. Η πορεία του βλήματος διαπερνά το 9 – 10 μεσοπλεύριο διάστημα, τον κάτω λοβό του αριστερού πνεύμονα, το περικάρδιο, το οπίσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς, το πρόσθιο τοίχωμα της αριστερής κοιλίας της καρδιάς – (διαμπερές τραύμα καρδιάς), το δεύτερο– τρίτο  μεσοπλεύριο διάστημα, τα μαλακά μόρια άνωθεν του αριστερού μαστού, χωρίς πύλη εξόδου. Συναφώς αναφέρεται ότι πρόκειται για βολίδα πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος, πιθανόν 22mm. Η πύλη εισόδου δεν ήταν εμφανής. Το φόρεμα της θανούσης φέρει αντίστοιχα στο σημείο πολύ μικρή οπή».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X