Κοινωνία

Πιστώνονται επιστροφές εισφορών σε 116.000 συνταξιούχους

Πιστώνονται επιστροφές εισφορών σε 116.000 συνταξιούχους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου μέχρι το μεσημέρι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί σε 116.677 συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ με τα ποσά των επιστροφών που παράνομα παρακρατήθηκαν, αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας.

Και για άλλες κατηγορίες συνταξιούχων, που εμφανίστηκαν προβλήματα στην πίστωση της επιστροφής της εισφοράς, αναφέρει ότι:

-Οπως προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας στις 23  Νοεμβρίου 2017, για περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων από 01/01/2012 έως 30/06/2016, τα ποσά θα αποδίδονται στους νόμιμους κληρονόμους ύστερα από αίτηση που υποβάλλουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Το ίδιο θα ισχύσει για συντάξεις σε αναστολή μόλις αυτές επαναχορηγηθούν. 

-Στις περιπτώσεις που η έναρξη συνταξιοδότησης ανατρέχει σε χρονικό διάστημα έως τις 30/06/2016, τα δικαιούμενα ποσά, μαζί με τα αναδρομικά, θα καταβληθούν αυτόματα κατά την πρώτη πληρωμή της σύνταξης.  

-Παράλληλα, εντός του Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σε μερίδα συνταξιούχων ποσά που τυχόν αναλογούν σε επιστροφή εισφορών για το δίμηνο Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2011.
-Οι επιστροφές υπολογίστηκαν με βάση τη διάταξη του άρθρου 2 του Ν. 4501/2017 η οποία εφαρμόστηκε από την ΗΔΙΚΑ χωρίς καμία παρέκκλιση. 

-Μεμονωμένα παραδείγματα συντακτών σχετικών δημοσιευμάτων που υποδεικνύουν διαφορές στα ποσά των επιστροφών, έχουν επινοηθεί και δεν στηρίζονται  σε ορθούς υπολογισμούς.

-Κανένα δικαίωμα δεν πρόκειται να χαθεί για καμία απολύτως κατηγορία συνταξιούχων. 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X