Κοινωνία

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει με όσους μολύνθηκαν για δεύτερη φορά

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει με όσους μολύνθηκαν για δεύτερη φορά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για την επαναμόλυνση από κορονοϊό και το πιστοποιητικό νόσησης, καθώς και τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα μας μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε πως όσοι εμβολιασμένοι νοσούν με κορονοϊό για δεύτερη φορά μπορούν να εκδόσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης, προκειμένου να μη χρειαστεί να κάνουν την τρίτη δόση. Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Σήμερα η θετικότητα είναι στο 6,4%, ενώ το 96% των κρουσμάτων  αφορά πλέον τη μετάλλαξη Όμικρον και το 2,2% την μετάλλαξη Δέλτα.

Κέα, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, ενώ είπε πως παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

«Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε.

«Είναι προφανές ότι περνάμε σε μία φάση που θα πρέπει να συνυπάρχουμε με τον ιό» σχολίασε η καθηγήτρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X