Κοινωνία

Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση στον 34χρονο Ιρακινό τζιχαντιστή, μέλος του ISIS

Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση στον 34χρονο Ιρακινό τζιχαντιστή, μέλος του ISIS
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας στον 34χρονο Ιρακινό που συνελήφθη ως μέλος του ISIS στα Πατήσια.

O κατηγορούμενος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από συνεργαζόμενες υπηρεσίες του εξωτερικού.

Σήμερα, Τρίτη (05/10), βρέθηκε έτσι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και απέναντι από τον εισαγγελέα, ο οποίος, σύμφωνα με το dikastiko.gr, άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος του για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ή να πάρει προθεσμία στον ανακριτή.

O φερόμενος τζιχαντιστής εκτιμάται ότι έφθασε στη χώρα μας, μέσω Τουρκίας, το 2018, αφού ξύρισε τα μούσια του και απέκρυψε το παρελθόν του.

Συνοδευόμενος από τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο, κατέληξε στα Πατήσια, όπου ζούσε μια φυσιολογική ζωή, δουλεύοντας σε κατάστημα με φασόν ενός Πακιστανού, που ζει νόμιμα στη χώρα.

Ο 34χρονος είχε καταθέσει μάλιστα δύο αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν απορριφθεί, ενώ εκκρεμούσε απόφαση διοικητικού δικαστηρίου, όπου είχε προσφύγει επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Πριν από περίπου έναν μήνα ωστόσο, ενημερώθηκαν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ, για το παρελθόν του 34χρονου, ο οποίος απαθανατίζεται σε βίντεο να κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους, κρατώντας ένα καλάσνικοφ, σε περιοχή της Συρίας το 2014-2015, με αποτέλεσμα να τον εντοπίσουν και να τον παρακολουθούν.

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλο και φτερό το διαμέρισμά του, ενώ έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις επαφές του. Παράλληλα, το κινητό του έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ψαχτεί, αλλά και να ανασυρθεί υλικό που έχει διαγραφεί από τη μνήμη του.

Ο 34χρονος Ιρακινός, ο οποίος έψαχνε μάλιστα τρόπο να φύγει για την κεντρική Ευρώπη,φαίνεται πάντως να μην έχει πλέον επαφή με εξτρεμιστικές ομάδες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X