Κοινωνία

Πόσο κοστίζει φέτος η βασιλόπιτα;

Πόσο κοστίζει φέτος η βασιλόπιτα;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα θυμίζουν… 2018 οι τιμές για την βασιλόπιτα στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Όπως λέει στο insider.gr ο Μιχάλης Μούσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών, η βασιλόπιτα τύπου κέικ πωλείται στα αρτοποιεία από 10 έως 14 ευρώ το κιλό. Αντίστοιχα η βασιλόπιτα τύπου τσουρέκι είναι φθηνότερη και ξεκινά από 8 ευρώ το κιλό. Οι καταναλωτές μπορούν να βρουν επίσης πολλές παραλλαγές, όπως για παράδειγμα βασιλόπιτα με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κ.α. Σύμφωνα με τον κ. Μούσιο οι τιμές στα αρτοποιεία, τα τελευταία χρόνια της κρίσης παραμένουν σταθερές.

Διαφορετικές τιμές θα συναντήσουν οι καταναλωτές που θα προμηθευτούν τη βασιλόπιτα τους από τα σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με την έρευνα τιμών που πραγματοποίησε το ΙΕΛΚΑ στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η μέση τιμή της βασιλόπιτας είναι 5,83 ευρώ το κιλό.

«Τις γιορτές ακόμη και οι “ξεχασμένοι πελάτες” θυμούνται τον φούρνο της γειτονιάς για την βασιλόπιτα»

Όσον αφορά στην κίνηση στα αρτοποιεία όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τη χαρακτηρίζει ικανοποιητική.

Πρωτοχρονιάτικα… πρωινά σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας! Τόσο κοστίζουν

«Τις τελευταίες μέρες του χρόνου αυξάνεται η επισκεψιμότητα στους φούρνους. Τις υπόλοιπες μέρες θα έλεγα ότι οι καταναλωτές  αγοράζουν το καθημερινό ψωμί και τα άλλα προϊόντα από όπου μπορούν να τα βρουν πιο εύκολα. Αντίθετα τις ημέρες των γιορτών, ψάχνουν το καλύτερο, το πιο ποιοτικό για το γιορτινό τους τραπέζι και έρχονται στα αρτοποιεία για τις αγορές τους» σημειώνει.

«Τις γιορτές ακόμη και οι “ξεχασμένοι πελάτες” θυμούνται τον φούρνο της γειτονιάς» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μούσιος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X