Κοινωνία

Ρεύμα: Άνοιξε τον λογαριασμό και έπαθε σοκ – Τι πλήρωνε πέρσι και τι τώρα (pic)

Ρεύμα: Άνοιξε τον λογαριασμό και έπαθε σοκ – Τι πλήρωνε πέρσι και τι τώρα (pic)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σοκ έπαθε ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη όταν άνοιξε τον λογαριασμό ρεύματος. Περίμενε ότι το ποσό που θα πλήρωνε συγκριτικά με πέρσι θα ήταν απλά το διπλάσιο, αλλά η πραγματικότητα ήρθε να τον διαψεύσει.

Η σύγκριση με αντίστοιχο περσινό λογαριασμό ρεύματος ήταν αποκαρδιωτική. Συγκεκριμένα, ενώ πέρσι τέτοια εποχή ο επιχειρηματίας καλούνταν να καταβάλει 500,54 ευρώ, φέτος, πριν από λίγες ημέρες, πήρε τον λογαριασμό στα χέρια του και αντίκρισε χρέωση 2.806 ευρώ.

«Αλλάξαμε τις λάμπες και προσπαθήσαμε να κάνουμε οικονομία με τα ψυγεία αλλά το αποτέλεσμα το βλέπετε. Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρώσουμε τους λογαριασμούς, ούτε περιθώρια για μετακύλιση του κόστους στους πελάτες» λέει ο Νίκος Αμπαζάτος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, εξηγώντας παράλληλα ότι ούτε οι εκπτώσεις, ούτε τα μέτρα που πήρε ο ίδιος ήταν αρκετά για να ρίξει το ιλιγγιώδες κόστος.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Οι τιμές το 2021 και το 2022

Άλλωστε, την ξέφρενη πορεία που ακολουθούν οι τιμές στο ρεύμα μαρτυρούν και τα παρακάτω στοιχεία:

Τον Μάρτιο του 2021, η κάθε μεγαβατώρα κόστιζε 52 ευρώ. Πριν από λίγες μέρες, στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η τιμή είχε διαμορφωθεί στα 235,50 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Πλέον έχει αγγίξει τα 427 ευρώ ανά μεγαβατώρα με πολλούς να θεωρούν δεδομένο ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και νέες αυξήσεις.

Οι εξωφρενικές τιμές στο ρεύμα έχουν κάνει τα νοικοκυριά να στενάζουν, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν φτάσει και ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τα όριά τους, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται στον ορίζοντα μία λύση για να πάρουν ανάσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X