Κοινωνία

Ρύθμιση δόσεων: Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τα κορονοχρέη – Όσα πρέπει να ξέρετε

Ρύθμιση δόσεων: Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τα κορονοχρέη – Όσα πρέπει να ξέρετε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ενεργοποίηση της επανένταξης στην παλαιά ρύθμιση των 120 δόσεων, ανοίγει ο δρόμος, προσεχώς, και για τη ρύθμιση των κορονοχρεών με έως και 72 δόσεις.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, περισσότεροι από 800.000 φορολογούμενοι που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τμηματικά οφειλές της περιόδου της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, εντός της εβδομάδας, αναμένεται να ανοίξει η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που θα «ξεκλειδώσει» τη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως και 72 δόσεις.

Μέσω της πλατφόρμας, θα μπορούν να ρυθμιστούν χρέη από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021.

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι και τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2021 και η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί στα τέλη του Ιανουαρίου του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ρυθμίσεως δεν μπορεί να είναι κάτω από 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους έως 1.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων) ή κάτω από 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους άνω των 1.000 ευρώ.

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση – Δυνατότητα και για οφειλές που έχουν πάρει παράταση

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες, εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση ετέθη σε αναστολή, ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ενοίκια και άνεργοι.

Επιπλέον, στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας βεβαίωσής τους, οφειλές για τις οποίες έχει χορηγηθεί παράταση καταβολής έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Επανένταξη στις 120 δόσεις των πληγέντων από την πανδημία

Σημειώνεται ότι το e-ΕΦΚΑ έχει ανακοινώσει πως οι οφειλέτες που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας και είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης τμηματικής καταβολής των ασφαλιστικών τους οφειλών (120 δόσεις), και την οποία απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31η Ιουλίου 2021, μπορούν να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης.

Η επανένταξη θα γίνει με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομένοντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να καταβληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021 οι δόσεις μηνών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και τυχόν οφειλόμενα βεβαιωμένα στο ΚΕΑΟ ποσά εκτός ρύθμισης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X