Κοινωνία

Σάμος: Πατέρας δύο παιδιών ο Ελληνας που σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου

Σάμος: Πατέρας δύο παιδιών ο Ελληνας που σκοτώθηκε στην συντριβή του ελικοπτέρου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σάμος: Στο ελικόπτερο, το οποίο ήταν ενοικιαζόμενο, επέβαιναν τέσσερα άτομα. Ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας.

Νεκροί είναι ο Ρουμάνος πιλότος και ο Έλληνας μεταφραστής, ενώ διασώθηκαν οι δύο Μολδαβοί, μέλη του πληρώματος. Το ελικόπτερο κατέπεσε ενώ συμμετείχε στην προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σάμο, στην περιοχή Άγιος Μηνάς, στη θάλασσα βόρεια του Παλαιοχωρίου κατά τη διάρκεια της υδροληψίας.

Ποιος είναι ο Έλληνας μεταφραστής που έχασε τη ζωή του

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έλληνας μεταφραστής που ανασύρθηκε νεκρός είναι ο Θ.Β. ο οποίος ενεργούσε ως μεταφραστής για τις ανάγκες συντονισμού ανάμεσα στους χειριστές του ελικοπτέρου και στο κέντρο της πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν απόστρατος, ο οποίος τα καλοκαίρια συνήθιζε να εργάζεται στα ελικόπτερα. Κάτοικος Γλυφάδας, αφήνει πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 16 και 10 ετών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ενοικιαζόμενο πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και η πτώση καταγράφηκε στις 17:55, στην θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, περίπου 300 μέτρα δυτικά από την παραλία Πλάκα, βόρεια του Παλαιοχωρίου. Την ώρα του ατυχήματος έπνεαν ισχυροί άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής. Τα στελέχη του Λιμενικού που συμμετείχαν στις έρευνες, εντόπισαν 35 λεπτά μετά την συντριβή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, τον μηχανικό από την Μολδαβία.

Εκείνος έδωσε πληροφορίες για τους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Λίγη ώρα αργότερα ανασύρθηκε ένα ακόμη μέλος του πληρώματος από σκάφος του Λιμενικού με το πλήρωμα να προβαίνει σε διαδικασίες ΚΑΡΠΑ για την ανάνηψή του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ελικόπτερο εντόπισε και τρίτο μέλος του πληρώματος, με σκάφος του Λιμενικού να τον περισυλλέγει, νεκρό. Το τέταρτο μέλος του πληρώματος από τη Μολδαβία, είχε καταφέρει να κολυμπήσει μέχρι την ξηρά όπου και εντοπίστηκε σώος.

Στις έρευνες εντοπισμού συνέδραμαν, το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, όπως επίσης και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Από θαλάσσης επιχειρούσαν τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Το Ρωσικής κατασκευής ελικόπτερο Mi 8 είχε μισθωθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την ενίσχυση των δυνάμεων αεροπυρόσβεσης στα νησιά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X