Κοινωνία

ΣΟΚ. Στις 10.000 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2023

ΣΟΚ. Στις 10.000 τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας το 2023
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενδοοικοιγενειακή βία: Την ώρα που σοκάρει η στυγερή γυναικοκτονία στην Σαλαμίνα τα στοιχεία για όλη την επικράτεια τρομάζουν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από 1η Ιανουαρίου μέχρι και 30 Οκτωβρίου του 2023 έχουν καταγγελθεί στις Αρχές 9.860 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, εκ των οποίων 8.409 αφορούν θύματα γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι με το ρυθμό που εκδηλώνονται τα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει τώρα να είναι πολύ περισσότερα από 10.000

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το χρονικό διάστημα 23 Μαρτίου 2023 έως 22 Νοεμβρίου 2023, δικαιούχοι της εφαρμογής panic button ήταν 3.142 γυναίκες. Οι γυναίκες που εγγράφηκαν στην εφαρμογή ανήλθαν σε 817, ενώ το ίδιο διάστημα 134 γυναίκες το ενεργοποίησαν αποστέλλοντας αυτοματοποιημένο μήνυμα στην ΕΛ.ΑΣ.

Η εφαρμογή panic button χορηγείται δωρεάν σε γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Αφού την εγκαταστήσουν στον κινητό τους τηλέφωνο, μπορούν να ειδοποιήσουν τις Αρχές ανά πάσα στιγμή και χωρίς το κίνδυνο να γίνουν αντιληπτές.

Το θύμα πατώντας παρατεταμένα την αντίστοιχη ένδειξη στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, ενεργοποιεί την εφαρμογή και αυτόματα αποστέλλεται γραπτό μήνυμα (SMS) στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X