Θέμα

Στη φυλακή και για εμπρησμούς από αμέλεια, τσουχτερά πρόστιμα έως €30.00

Στη φυλακή και για εμπρησμούς από αμέλεια, τσουχτερά πρόστιμα έως €30.00
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή θα οδηγούνται ακόμη και όσοι προκαλούν πυρκαγιές από αμέλεια ενώ και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι «τσουχτερά».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι είχαν σήμερα συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη λήψη σειράς μέτρων νομοθετικών και διοικητικών, οι παραβάτες θα εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

Όπως τόνισαν οι δυο Υπουργοί, οι αλλαγές στο κομμάτι των διοικητικών προστίμων θα προωθηθούν άμεσα από τα συναρμόδια Υπουργεία, Πολιτικής Προστασίας και Οικονομικών, ενώ οι νομοθετικές αλλαγές για την αυστηροποίηση των διατάξεων του εμπρησμού, αναμένονται με την επαναλειτουργία της Βουλής, το Σεπτέμβριο.

Πάντως, λέξη δεν ακούστηκε από το στόμα των δύο υπουργών για την πρόληψη και την ενίσχυση των μέτρων κατάσβεσης και δασοπροστασίας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X