Κοινωνία

Στη φυλακή το 48χρονο μέλος της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” για τη ληστεία στη Θεσσαλονίκη

Στη φυλακή το 48χρονο μέλος της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας” για τη ληστεία στη Θεσσαλονίκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 48χρονος της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», για την ένοπλη ληστεία που φέρεται να διέπραξε σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το grtimes.gr, αναμένεται να μεταφερθεί στην Αττική, ώστε να εκτίσει ποινή μετά από καταδικαστική απόφαση που του έχει επιβληθεί ερήμην του για άλλη ληστεία.

Η συγκεκριμένη πράξη αποδίδεται σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Η απολογία του 48χρονου για τη ληστεία διήρκησε πάνω από μία ώρα και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εννέα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και βαθμό πλημμελήματος.

Μετά την απολογία του, ο άνδρας με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Σημειώνεται πως ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 16 ετών, από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς φέρεται ότι συμμετείχε μαζί με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, σε ληστεία που πραγματοποιήθηκε στον Χολαργό, τον Οκτώβριο του 2019.

Σήμερα, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και με πανό που έγραφε «Κανένας μόνος στα χέρια του κράτους. Δύναμη στον αναρχικό σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη».

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο, πέταξαν και σχετικά φέιγ βολάν και φώναζαν «Τέλος στο κεφάλαιο, οι μόνοι τρομοκράτες, αλληλεγγύη στους ενόπλους αντάρτες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X