Κοινωνία

Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση

Τέμπη: Ορίζεται νέος πραγματογνώμονας για την έκρηξη μετά τη σύγκρουση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέο πραγματογνώμονα θα ορίσει ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής θα ορίσει νέο πραγματογνώμονα για να απαντηθούν όλα τα αναπάντητα ως σήμερα ερωτήματα, κυρίως σε σχέση με την έκρηξη που συνόδευσε τη σύγκρουση των μοιραίων τρένων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος πραγματογνώμονας θα προέρχεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα έχουν υποβληθεί στον εφέτη ανακριτή αιτήματα από συγγενείς θυμάτων για άμεση αποστολή της εύφλεκτης ύλης σε ειδικό εργαστήριο του Καναδά που μπορεί με ασφάλεια να πιστοποιήσει τι ήταν και αν συνέβαλε στην τραγωδία. Το αίτημα αυτό εξετάζεται σοβαρά από την ανάκριση, όπως επίσης και εκείνο που αφορά σε βίντεο, τμήματα των οποίων έχουν σβηστεί.

Ειδικότερα, εξετάζεται από τον ανακριτή και το αίτημα που αφορά στην αποστολή βίντεο σε εργαστήριο του Λονδίνου. Στα επίμαχα πλάνα είχε καταγράφει η φόρτωση των τρένων αλλά όπως διαπιστώθηκε σε αυτά έγινε επανεγγραφή με συνέπεια να σβηστούν τα επίμαχα πλάνα. Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει δυνατότητα επανάκτησης του υλικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X