Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το Σέιχ Σου – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής (pics&vid)

Θεσσαλονίκη: Στις φλόγες το Σέιχ Σου – Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση της Πυροσβεστικής (pics&vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν σήμερα (8/5/2018) οι πυροσβέστες για την κατάσβεση φωτιάς στο Σέιχ Σου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία “ΔΙΑ – ΠΥΡΟΣ 2018″, που έλαβε χώρα σε έκταση πάνω από την Τούμπα.

Η άσκηση σχεδιάστηκε από την Πυροσβεστικής Υπηρεσία Ν. Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων: της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Μ.Ε.Θ.), της ΕΛ.ΑΣ., των Ενόπλων Δυνάμεων (Γ’ Σώμα Στρατού, 383 ΜΕΕΑ (113ΠΜ), της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών και Πυλαίας-Χορτιάτη), της Διεύθυνσης Δασών και Εθελοντικές Οργανώσεις (εγγεγραμμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στη δασοπυρόσβεση).

Το σενάριο της άσκησης επεξεργάστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το οποίο περιλαμβάνει εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου στη θέση «Παράδεισος- Στέκι Συνταξιούχων» πλησίον του κόμβου Διαγόρα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Λόγω του ανέμου με διεύθυνση Ν-ΝΔ εντάσεως 5 μποφόρ, η πυρκαγιά λαμβάνει διαστάσεις και εξαπλώνεται γρήγορα σε δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση και πεύκα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους εμπλεκόμενους φορείς και αιτείται την κινητοποίηση-συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων, στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιά, το οποίο και συντονίζει.

Πηγή: life-events.gr

Ρώμη: Λεωφορείο πήρε φωτιά από έκρηξη ελαστικού (vid)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X