Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Θεσσαλονίκη: Βίντεο από την επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο από την επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών στο Σχολάρι, στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.

Τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν περίπου 300 κιλά κοκαΐνης ενώ τέσσερις Άγγλοι (από το Λονδίνο και το Λίβερπουλ) συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Η κοκαΐνη βρισκόταν σε φορτίο με μπανάνες που έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την Κολομβία. Το κύκλωμα αυτό δραστηριοποιείται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες εισάγει στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αλλά και στην Αυστραλία από λιμάνια χωρών της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Η αστυνομία παρακολούθησε την πορεία του φορτίου μέχρι ένα σπίτι στο Σχολάρι όπου και το κατάσχεσε. Σημειώνεται ότι ένα από τα συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, αποπειράθηκε να αποσπάσει τον οπλισμό αστυνομικού, ενώ επιπλέον ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πέμπτου μέλους του κυκλώματος, το οποίο αναζητείται.

Η υπόθεση μάλλον σχετίζεται με φορτίο κοκαΐνης που κατασχέθηκε πριν από λίγο καιρό στην Καλαβρία της Ιταλίας.  Πρόκειται για διακίνηση εμπορευματοκιβωτίου, το οποίο περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους 654,3 κιλών, που περιέχονταν σε 23 κιβώτια με μπανάνες, και το οποίο εντοπίστηκε από τις Ιταλικές Αρχές.

Η σύλληψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών και με τη συνδρομή της Guardia di Finanza Reggio Calabria.

Δείτε τα βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X