Κοινωνία

Θρίλερ με το ζευγάρι από τη Μεθώνη που εξαφανίστηκε

Θρίλερ με το ζευγάρι από τη Μεθώνη που εξαφανίστηκε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θρίλερ σε εξέλιξη με το ηλικιωμένο ζευγάρι Αμερικανών που ζούσε στη Μεθώνη και δεν έχει δώσει ακόμα σημεία ζωής.  Τα ίχνη τους αγνοούνται από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ… μπέρδεμα προκαλούν οι αναρτήσεις συγγενών τους, που παρουσιάζονται βέβαιοι ότι έχουν φύγει από τη ζωή, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του, Lukretia Robinson, έφυγαν από το σπίτι τους στις 23 Ιανουαρίου, με πληροφορίες να αναφέρουν πως είχαν προορισμό τη Μονεμβασιά Λακωνίας. Έκτοτε, τα ίχνη τους αγνοούνται. Η κόρη τους εμφανίζεται σίγουρη πως έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους, ενώ ο ανιψιός τους έγραψε τον επικήδειό τους στο Facebook.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά τις τελευταίες ώρες, η Γραμμή Ζωής, που εξέδωσε Silver Alert για τον εντοπισμό τους, έχει μαρτυρίες από ανθρώπους που ισχυρίζονται πως τους είδαν να περπατούν σε κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας και της Ελευσίνας. Οι Αρχές και οι εθελοντές προσπαθούν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες αυτές. Οι φίλοι του αγνοούμενου ζευγαριού από την Μεθώνη, Ντέιβιντ και Λουκρίσια Ρόμπινσον, μίλησαν στην κάμερα του «Τούνελ» για τις έρευνες των Αρχών, αλλά και για τους φόβους τους. «Ήρθε η αστυνομία και η Ασφάλεια. Δεν βρήκαμε εκτός από το σημείωμα, κάποιο άλλο σημάδι που να μαρτυράει ότι ήθελαν να κάνουν κακό στον εαυτό τους. Μπορεί να πήγαν εκδρομή στη Μονεμβασιά, να έγινε κάτι στον δρόμο και να έπεσαν σε γκρεμό.

Από την αρχή ενημέρωσα την αστυνομία πως αγνοούνται με το αυτοκίνητό τους. Έχουν ψάξει τις κάμερες σε αυτοκινητοδρόμους, αλλά δεν το έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής», τόνισε η Λίνα Ράντου, φίλη και λογίστρια του ζευγαριού. Ένας άλλος φίλος και συγχωριανός τους, ο Φώτης Ζομπολας, μιλώντας στο «Τούνελ» για τις έρευνες, είπε: «Είναι απόρρητες οι έρευνες της αστυνομίας, ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει γνωστό το περιστατικό και όλος ο κόσμος της ευρύτερης περιοχής να αναζητά τουλάχιστον το αυτοκίνητο. Υπάρχει μία μεγάλη περιοχή με αγροτικούς δρόμους. Μήπως τους συνέβη κάτι, γιατί πριν δύο χρόνια είχαν ένα τροχαίο στον δρόμο Μεθώνης – Πύλου. Πρέπει να γίνουν πιο στοχευμένες έρευνες σε συγκεκριμένα σημεία. Δείχνει πως ήταν ξαφνική η φυγή τους. Αυτό που θέλουμε να μάθουμε είναι αν ήταν και βίαιη. Μήπως κάποιοι τους άρπαξαν δηλαδή από το σπίτι, τους κακοποίησαν και τους έκλεψαν. Προφανώς η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τέτοια ίχνη. Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι έφυγαν με τη θέλησή τους προς άγνωστο προορισμό».

Ο φίλος του ζευγαριού, συγκινημένος, κάνει μία δυσοίωνη εκτίμηση, η οποία δείχνει και το πόσο μεγάλη ήταν η αγάπη τους. «Επειδή τους ήξερα, το μυαλό μου πάει στο σενάριο της αυτοκτονίας. Ήταν πάρα πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους. Ήταν περιπατητές, πήγαιναν παντού χέρι – χέρι, ρομαντικοί και πολύ φοβάμαι πως στο τέλος κάτι τέτοιο θα ανακαλύψουμε».

Οι αναρτήσεις της κόρης του ζευγαριού

Η κόρη του ζευγαριού από τις ΗΠΑ έχει κάνει αναρτήσεις στο Facebook, λέγοντας ότι οι γονείς της θεωρούνται επίσημα εξαφανισμένοι. Ωστόσο, η ίδια γνωρίζει ότι ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Την ίδια ώρα, συγγενής του ζευγαριού σε ανάρτησή του έγραψε τον επικήδειό τους.

«Από σήμερα, οι γονείς μου αγνοούνται επισήμως και θεωρούνται νεκροί από δική τους θέληση (λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες, καθώς ήταν πολύ κλειστοί άνθρωποι). Βρίσκονταν στην Ελλάδα όταν συνέβη -δεν ξέρω πού πήγαν για να βάλουν τέλος στη ζωή τους, οπότε μέχρι να βρεθούν τα πτώματά τους χρειάζομαι τη βοήθεια της κοινότητάς μου για να παραμείνω λειτουργική. Όσο περιμένω, δεν θέλω ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ή ΟΙΚΤΟ! ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ να ακούσω καλά πράγματα από τις ζωές σας, και πάρα πολλές φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Όλες τις φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων. Προετοιμάζομαι για ψυχική και συναισθηματική κατάρρευση όταν τους βρούμε και βγάλουμε από τη μέση τον τεράστιο όγκο της γραφειοκρατίας σε δύο χώρες, αλλά μέχρι τότε πρέπει να μείνω συγκεντρωμένη. Η ζωή είναι χάλια, δώστε μου φωτογραφίες κατοικίδιων ζώων για να συνεχίσω», έγραψε στην πρώτη της ανάρτηση η κόρη των δύο ηλικιωμένων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X