Κοινωνία

Τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας

Τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Τουλάχιστον 3 λεπτά έμεινε η 10χρονη στον πάτο της πισίνας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Συγκλονίζει η τραγωδία στην Νέα Μάκρη με τον πνιγμό μίας 10χρονης σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών το απόγευμα της Κυριακής (16/7).
Η οικογένεια του κοριτσιού παραθέριζε στο χώρο και ετοιμαζόταν να αναχωρήσει, όταν λίγο πριν τις 18:00 και ενώ η μητέρα φόρτωνε το αυτοκίνητο, το κοριτσάκι έπαιζε με φίλο της κοντά στην πισίνα. Στο πλαίσιο του παιχνιδιού, φαίνεται πως πέταξε τη μάσκα της στο νερό και βούτηξε να την πιάσει, όπου έμεινε τουλάχιστον 3 λεπτά στον πάτο της πισίνας αναφέρει η ΕΡΤ.

Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα, στο Κέντρο υγείας όπου μεταφέρθηκε, να διαπιστώνεται ο θάνατός του.

Στο σημείο όπου πνίγηκε το παιδί υπήρχαν δύο ιδιώτες γιατροί, ένας από τους οποίους της έκανε ΚΑΡΠΑ, πριν έρθει το ΕΚΑΒ. Στον χώρο του συγκροτήματος έφτασαν μέσα σε 12 λεπτα 2 μηχανές του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό.

 

Σοκ: 106 πνιγμοί στην Ελλάδα τις τελευταίες 45 ημέρες – Δύο μικρά παιδιά τα τελευταία θύματα

Μαύρο ρεκόρ στους θανάτους στις ελληνικές θάλασσες, καθώς μέσα σε 45 μέρες 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μόνο τις τελευταίες 48 ώρες δυο μικρά παιδιά πνίγηκαν σε παραλία ή πισίνα.

Η χώρα θρηνεί δεκάδες ή και εκατοντάδες θύματα στις θάλασσες της, ενώ φέτος δυστυχώς σπάει το μαύρο ρεκόρ. Χαρακτηριστικό είναι ότι για το διάστημα 1 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου η χώρα μας έχει καταγράψει 106 πνιγμούς σε θάλασσες φέτος, ενώ πέρυσι, το διάστημα από 1 Ιουνίου έως και 15 Αυγούστου οι θάνατοι που είχαν καταγραφεί έφταναν τους 196.

Από τους 106 θανάτους που σημειώθηκαν, οι 34 αφορούν λουόμενους έως και 70 ετών, ενώ 72 λουόμενοι ηλικίας 71 ετών και άνω έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Ανάμεσα στους 106 νεκρούς από πνιγμό οι 72 ήταν άνδρες και 34 γυναίκες. 62 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές παραλίες, ενώ οι θάνατοι τουριστών ανέρχονται σε 44. Σημειώνεται πως 1 στις 5 παραλίες που ελέγχθηκαν δεν είχαν ναυαγοσώστη ή πρώτες βοήθειες. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό προχώρησε σε 1.497 ελέγχους και διαπίστωσε 33 παραβάσεις σε παραλίες.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X