Κοινωνία

Τραγωδία στον Βόλο: Αυτοκτόνησε 45χρονος

Τραγωδία στον Βόλο: Αυτοκτόνησε 45χρονος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα θύματα, αντιμετώπιζαν ψυχιατρικά προβλήματα, θέτοντας τέλος στη ζωή τους με κυνηγετικό όπλο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο 54χρονος άνδρας στη Νέα Ιωνία, γεγονός που έφερε στο φως της δημοσιότητας το TheNewspaper.gr  και σήμερα ο 45χρονος άνδρας από την Αγριά Βόλου.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε αποπειραθεί αρκετές φορές να κόψει το νήμα της ζωής του.

Γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου επισημαίνουν οτι είχε κάνει κι άλλες απόπειρες αυτοκτονίας, πότε παίρνοντας χάπια και πότε κόβοντας τις φλέβες του, αλλά πάντα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ έφταναν στο σημείο την κατάλληλη στιγμή και του έσωζαν τη ζωή. Η υπόθεσή του απασχολούσε και την Αστυνομία, η οποία ήταν ενήμερη για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Όμως, παρότι ο άνθρωπος αυτός είχε τάσεις αυτοκτονίας, κανείς και τίποτα δε στάθηκε ικανό να τον σταματήσει. Ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες, ούτε η οικογένεια που στεκόταν στο πλευρό του, ούτε η γειτονιά που τον αγαπούσε. Την απόφασή του την είχε πάρει και την εκτέλεσε μέρα μεσημέρι, στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού.

Ερωτήματα προκύπτουν και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, για το πως άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, έχουν πρόσβαση σε όπλα, τα οποία συνήθως χρησιμοποιούν για να βλάψουν τον εαυτό τους, αλλά θα μπορούσαν να είναι φονικά εργαλεία για κάποιον με ψυχιατρικό νόσημα. Οι απαντήσεις, ακόμα κι αν δοθούν άμεσα, θα έρθουν με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς δύο συμπολίτες μας δε θα είναι ανάμεσά μας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X