Κοινωνία

Τρομοκρατία: Συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις οι δύο στρατιωτικοί

Τρομοκρατία: Συμμετείχαν στις βομβιστικές επιθέσεις οι δύο στρατιωτικοί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τρομοκρατία: Διαγραμμένα βίντεο του φακέλου-βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, άλλα βίντεο κατοπτεύσεων υποψήφιων στόχων και συναντήσεις αναδεικνύουν το ρόλο των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες.

«Συνυπηρετούντες» στις Ενοπλες Δυνάμεις, συγκατηγορούμενοι για «Σύμπραξη Εκδίκησης» και «Ενοπλη Απάντηση», ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς και ο 41χρονος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, που διατηρεί το δικαίωμα της σιωπής.

Οι δύο στρατιωτικοί, από τη φυσική παρακολούθηση, προκύπτει να έχουν συναντηθεί έξι μέρες πριν από την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα Πετράλωνα. Πέρα από την πιθανή προμήθεια εκρηκτικών και εκρηκτικών μηχανισμών στην εκτελεστική ομάδα που συντόνιζε ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Κορυδαλλού, οι δύο στρατιωτικοί φαίνεται να είχαν και φυσική παρουσία σε βομβιστικές και άλλες ενέργειες.
Πέρα από το DNA του 45χρονου πολυβολητή του Στρατού Ξηράς, που ήταν ανάμεσα σε μίγμα γενετικών τύπων πάνω στην κολλητική ταινία του φακέλου-βόμβα προς την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, στο κινητό τηλέφωνο του 41χρονου οπλουργού της Πολεμικής Αεροπορίας ανακτήθηκε διαγραμμένο βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εναπόθεση σε ταχυδρομικό κουτί του φακέλου-βόμβα με παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη γραμματέα της προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης Αναστασίας Ανθοπούλου, στις 22 ή 23 Ιανουαρίου 2023 ένα άτομο ηλικίας μεταξύ 45-55 χρόνων, που υπέθεσε αρχικά ότι ήταν υπάλληλος εταιρίας ταχυμεταφορών, της παρέδωσε το φάκελο-βόμβα.

Σε άλλο διαγραμμένο βίντεο του «αεροπόρου» με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου 2023 αποτυπώνονται κατοικίες δίπλα από την οδό Ηούς στην Κηφισιά, όπου η «Σύμπραξη Εκδίκησης» τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό έξω από πολυκατοικία ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας, όπου στο παρελθόν διέμενε και ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ανακτήθηκε επίσης πλήθος εικόνων στα οποία αποτυπώνεται οπλισμός.

Οι συναντήσεις

Στις 15 Ιανουαρίου 2024, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έφθασε η πληροφορία που ανέφερε ότι ο 41χρονος οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας δίνει εκρηκτικά σε ποινικούς και σε άλλους που εμπλέκονται με τρομοκρατία. Η ίδια πληροφορία ανέφερε ότι ένα από τα άτομα που προμηθευόταν τα εκρηκτικά ήταν ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς.

Από τη φυσική παρακολούθησή τους προέκυψε ότι στις 19 Ιανουαρίου 2024 ο 41χρονος «αεροπόρος» πήγε στην πλατεία Αγίας Παρασκευής όπου συναντήθηκε με έναν 52χρονο, σεσημασμένο για ποινικές υποθέσεις, ο οποίος, ενώ ήταν φυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού, είχε επαφές με τον 36χρονο έγκλειστο των ίδιων φυλακών που είχε αρχηγικό και συντονιστικό ρόλο στη διάπραξη των βομβιστικών επιθέσεων και της αποστολής φακέλου-βόμβα στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα συναντήθηκε στην περιοχή του Ζωγράφου με τον 45χρονο πολυβολητή του Στρατού Ξηράς.

Σημειώνεται ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2024, λίγο πριν τις συλλήψεις των 10 ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ο 41χρονος «αεροπόρος» συναντήθηκε έξω από ένα ιχθυοπωλείο στον Γέρακα με έναν 52χρονο συγκατηγορούμενό του, στον οποίο έδωσε ένα δερμάτινο σακίδιο πλάτης, ιδιαιτέρως βαρύ. Ο 52χρονος, μετά τη συνάντησή τους, αποχώρησε με μοτοσικλέτα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Σημειώνεται ότι στο σπίτι του 52χρονου στο Γαλάτσι, μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, φυσίγγια, περίπου 6.000 ευρώ, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του οπλισμού σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στις 13 Νοεμβρίου 2023, στην έκρηξη σε κατασκευαστική εταιρία στην οδό Ηούς στην Κηφισιά, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διαπιστώνουν ότι ο δράστης χρησιμοποιεί ένα μαύρο όχημα μάρκας ΚΙΑ CEED με σχάρα στην οροφή.

Ο μαυροντυμένος άνδρας ανοίγει το πορτμπαγκάζ, φοράει ένα μπουφάν και κινείται προς το στόχο, ενώ επιστρέφει γρήγορα επιβιβαζόμενος στο όχημα. Λίγο αργότερα παρατηρείται η λάμψη της εικόνας της έκρηξης από εξωτερική κάμερα σπιτιού. Αυτοκίνητο με πανομοιότυπα εξωτερικά χαρακτηριστικά χρησιμοποιούσε ο 45χρονος πολυβολητής του Στρατού Ξηράς, το οποίο ανήκε στον αδελφό της συζύγου του, διοικητή αστυνομικού τμήματος των νοτίων προαστίων.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2023 είχε λάβει 4.000 ευρώ για την παραχώρηση του οχήματος χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ενώ από τη στιγμή που το παραχώρησε την αποκλειστική χρήση του είχαν η αδελφή του και ο γαμπρός του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X