Θέμα

Ζωή από μαφιόζικη σειρά του Netflix έκανε ο δισεκατομμυριούχος Ιταλός «αρχιμαφιόζος» στην Ελλάδα

Ζωή από μαφιόζικη σειρά του Netflix έκανε ο δισεκατομμυριούχος Ιταλός «αρχιμαφιόζος» στην Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αδιανόητο είναι το κόλπο που έκανε η μαφιόζικη συμμορία με επικεφαλής τον 48χρονο Ιταλό που ζούσε σε τεράστια έπαυλη στη Βάρη και συνελήφθη στη Βάρκιζα. Συνεχώς έρχονται στο φως λεπτομέρειες για την ζωή του. Καταζητείτο από την Interpol ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Ευρώπη.

Όπως φαίνεται, μια πολυτελής έπαυλη στη Βάρη ήταν το κρησφύγετο του 48χρονου Ιταλού.

Η έπαυλη αυτή βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από τη θάλασσα και εκεί είχε μετακομίσει τελευταία ο 48χρονος μαζί με την οικογένειά του.

Μάλιστα η επιχείρηση της συζύγου του λειτουργούσε στο ίδιο κτίριο, όπου η υπόγειος αίθουσα είχε μετατραπεί σε γκαλερί τέχνης, όπου συχνά διοργανώνονταν εκθέσεις με έργα σύγχρονης τέχνης.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το κτίριο αυτό μοιάζει με ένα φρούριο, με ψηλό φράχτη που αποκόβει την ορατότητα προς την πισίνα και τον κήπο.

Κάθε γωνιά είναι εξοπλισμένη με κάμερες παρακολούθησης που καταγράφουν κάθε κίνηση εντός και γύρω από την έπαυλη.

Η ζωή του παραπέμπει σε μαφιόζικη ταινία του Netflix.

Ενδεικτικό του μεγέθους του δικτύου λαθρεμπορίας καυσίμων είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τις Αρχές, τα κέρδη της οργάνωσης ξεπερνούν τα 21 δισ. δολάρια, ενώ δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου κάνουν λόγο για «τρομακτικά» κέρδη.

Ο 48χρονος Ιταλός διατηρούσε υπερπολυτελή έπαυλη στη Βάρη, όπου διέμενε μαζί με την οικογένειά του, ενώ τα πολυτελή σκάφη αναψυχής και τα πανάκριβα αυτοκίνητα ήταν μέρος της καθημερινότητάς του.

syllipsi varkiza3

Η οργάνωση στην οποία φέρεται ως ηγετικό μέλος, εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, με διάφορα τεχνάσματα.

vila1_77099.jpg

Προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής τον εντόπισαν χθες, Παρασκευή (29/03), στην παραλιακή, στο ύψος της Βάρκιζας και του πέρασαν χειροπέδες. Σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία της Interpol.

syllipsi varkiza2

Για την υπόθεση εκδόθηκε ανακοίνωση από την ΕΛ.ΑΣ.: «Από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και επετύγχανε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους, χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

syllipsi5

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν, καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X