Κότσι χοιρινό ψημένο οκτώ ώρες σε χαμηλή φωτιά

-Ναι, ναι είναι υπέροχο.

-Ποιο;

-Τί ποιο; Το κότσι, το χοιρινό. Γι΄ αυτό δεν μιλάμε τόση ώρα. Βρε παιδί μου αυτή η κρούστα η τραγανή και τόσο εύγευστη. Θα πάω στο τέλος να ρωτήσω το σεφ πως την κάνει.

Και το εσωτερικό. Τόσο τρυφερό, τόσο πλούσια γεύση, σκέτο τερψιλαρύγγιο.

Αλλά και η ποσότητα. Είμαστε δύο και δεν μπορούμε να το τελειώσουμε, δεν θα το φάμε με τίποτα όλο κι΄ ας λέει στον menu ότι είναι για δύο άτομα. Για τρία και βάλε είναι. Και πληρώνεις μόνο 18 ευρώ. Αν είναι δυνατόν;

-Κι’ όμως είναι. Αλλά, αν διάβασες καλά το menu, θα δεις ένα από τα μυστικά που κάνει τόσο τραγανή την κρούστα και τόσο τρυφερό το εσωτερικό. Σιγοψήνεται οκτώ ώρες σε χαμηλή φωτιά.

-Πάντως, δεν πρόκειται να το φάμε ολόκληρο. Θα σκάσουμε. Το υπόλοιπο μπορούμε να το πάρουμε πακετάκι για το σπίτι, να δώσουμε και κανένα μεζέ στο “Λέοντα”.

 

-Αλλά βρε παιδί μου και η σαλάτα “Κουκουνάρι” με την πανδαισία λαχανικών με κοτόπουλο σχάρας, πιπεριές, το κατίκι Δομοκού και προπαντός αυτή τη σως βινεγκρέτ βαλσάμικο με μουστάρδα. Θεϊκή…

-Και τι να πεις για τη φέτα πανέ με κρούστα από σουσάμι με μαρμελάδα μήλο και παντζάρι. Φοβερή γεύση, απίστευτο τερψιλαρύγγιο. Θα μπορούσα να τρώω όλο το βράδυ.

-Α, εμένα με ξετρέλαναν οι σπιτικοί κολοκυθοκεφτέδες, που είναι αρωματισμένοι με δυόσμο, φρέσκο κρεμμυδάκι και ντιπ ψητής ντομάτας με γιαούρτι.

-Σταμάτα δεν κρατιέμαι. Θα ήθελα να πάρω ολόκληρο το menu, αλλά που θα πάει…

Ας πιούμε τώρα το κρασάκι, το οποίο είναι μεν χύμα, αλλά υπέροχο Syrah με Merlot.

Ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο να πάρουμε μπουκάλι, παρότι η κάβα έχει μερικά από τα καλύτερα κρασιά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και οι τιμές είναι λογικές.

-Εγώ πάντως, δεν θα ξεχάσω και το τσίπουρο, το οποίο θα ξαναπάρω την επόμενη φορά που θα ξανάρθουμε στο Κουκουνάρι.

-Α, να έρχεται και ο Τόμης ο διευθυντής και τι… Α, βρε Τόμη, δεν ήταν ανάγκη να πιούμε και τη μαστιχούλα. Εντάξει, εντάξει είναι χωνευτική. Σε ευχαριστούμε.

-Πάντως, εδώ που τα λέμε Τόμη, όλα σου τα παιδιά είναι ευγενέστατα με το χαμόγελο, γρήγορα, εξυπηρετικά. Σε κάνουν να αισθάνεσαι πολύ άνετα.

Αλλά και η μινιμαλιστική ατμόσφαιρα, ο φωτισμός και η μουσική σου φτιάχνουν τη διάθεση…Κάνουν το Κουκουνάρι ένα ξεχωριστό χώρο, που μπορείς να τον κάνεις ακόμα και στέκι.

Και για να μην ψάχνετε σας λέμε ότι βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 262 δίπλα στο Ιασώ General και αν θέλετε να κλείσετε τραπέζι δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε στο 2106540400

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ