Μέχρι που φτάνει ο ρωσικός «διπλωματικός»… δάκτυλος

Παρέμβαση του ρωσικού παράγοντα στο Μακεδονικό, βλέπουν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες,  οι οποίες ενημέρωσαν την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο εξωτερικών για την δράση των Ρώσων διπλωματών.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο ρωσικός παράγοντας, δεν αποκλείεται να βρίσκεται πίσω από κάποια συλλαλητήρια τα οποία διοργανώνονται  για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΠΓΔΜ.

Ακόμα οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι δεν αποκλείεται να  υπάρχει διασύνδεση ανάμεσα σε Ελληνες επιχειρηματίες και στην ρωσική πρεσβεία  με σκοπό να μην προσχωρήσει η συμφωνία. Άλλωστε, όπως λένε οι ίδιες πηγές, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με στοιχεία, που βρίσκουν οι διοργανωτές των συλλαλητηρίων τα χρήματα για να διοργανώνουν  εκδηλώσεις. Ακόμα θεωρούν  ότι και οι αποδοκιμασίες των μελών της κυβέρνησης, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης.

Όσοι εμπλέκονται με την ιστορία, υποστηρίζουν ότι υπάρχουν στοιχεία για την δράση των Ρώσων πρακτόρων και για τις επαφές τους με οικονομικούς παράγοντες του τόπου γι αυτό και η απέλαση τους ήταν αναμενόμενη.

Γιώργος Χρηστάκης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ