Media

Εφημερίδα Bild: Απολύει εργαζόμενους και τους αντικαθιστά με Τεχνητή Νοημοσύνη

Εφημερίδα Bild: Απολύει εργαζόμενους και τους αντικαθιστά με Τεχνητή Νοημοσύνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της Γερμανίας Axel Springer, ο οποίος μεταξύ άλλων εκδίδει και την εφημερίδα Bild ανακοίνωσε μαζικές απολύσεις και μερική αντικατάσταση των απολυμένων υπαλλήλων με τεχνητή νοημοσύνη, μετέδωσαν την Τετάρτη γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τους συναδέλφους που μέχρι τώρα εκτελούσαν τις εργασίες που πλέον ανέλαβε η τεχνητή νοημοσύνη στον ψηφιακό τομέα», αναφέρεται στο εσωτερικό email που έστειλε η διοίκηση στους εργαζόμενους.

Πολλές θέσεις που σχετίζονται με τη διόρθωση ή τον οπτικό σχεδιασμό σελίδων ενδέχεται να εξαλειφθούν στην αίθουσα σύνταξης. Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa), περισσότεροι από 200 εργαζόμενοι έχουν προγραμματιστεί να απολυθούν προς το παρόν. Η διοίκηση του Axel Springer ανακοίνωσε ότι στόχος ήταν η «κοινωνική μέριμνα» για τους εργαζόμενους που θα έχαναν τη δουλειά τους.

Οι απολύσεις και η αυξημένη χρήση τεχνητής νοημοσύνης συνδέονται με τη στρατηγική της πλήρους στροφής στην ψηφιακή έκδοση καθημερινών εφημερίδων όπως η Bild ή η Die Welt και η κατάργηση των έντυπων εκδόσεων. Από τα μέτρα λιτότητας επλήγησαν και τα περιφερειακά γραφεία αυτού του εκδοτικού οίκου.

Η Bild εξακολουθεί να είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη καθημερινή εφημερίδα της Γερμανίας με περίπου 1,1 εκατομμύρια αντίτυπα ημερησίως. Όμως τα τελευταία χρόνια, η κυκλοφορία βρίσκεται σε σταθερή πτώση. Το 2013, η Bild πουλούσε διπλάσια τυπωμένα αντίτυπα από σήμερα.

Στα τέλη του 2021, η Bild απέλυσε τον αρχισυντάκτη Τζούλιαν Ράιχελτ, λόγω καταγγελιών για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική παρενόχληση γυναικών συναδέλφων, και η δικαστική μάχη εναντίον του συνεχίζεται ακόμη.

Σχόλιο eretikos.gr: Η επερχόμενη καταιγίδα σε βάρος των εργαζόμενων μόλις ξεκίνησε. Εκατοντάδες εκατομμύρια εργαζόμενοι θα χάσουν την εργασία τους, σύμφωνα με τις έρευνες.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X