Media

Eurovision 2023: Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη βραδιά

Eurovision 2023: Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη βραδιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Eurovision: Οι Eurofans αρχίζουν να χορεύουν σε ρυθμούς Eurovision και ο Βίκτωρ Βερνίκος ετοιμάζεται.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και το ενδιαφέρον στρέφεται στην Eurovision 2023. Το μεγάλο πάρτι της μουσικής θα λάβει χώρα στην Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου και τον τελικό στις 13 Μαϊου.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο Βίκτωρ Βερνίκος με το κομμάτι «What They Say», ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει για το Λίβερπουλ. Ελλάδα και Κύπρος θα εμφανιστούν στον δεύτερο ημιτελικό στις 11 Μάϊου, με τον νεαρό ερμηνευτή να ανεβαίνει στο stage στην όγδοη θέση ενώ η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα τραγουδήσει στην έκτη θέση. Στον πρώτο ημιτελικό, στις 9 Μάϊου, θα διαγωνιστούν 15 χώρες ενώ στον δεύτερο ημιτελικό θα λάβουν μέρος 16 χώρες. Από τους δύο ημιτελικούς θα προκριθούν οι 10 πρώτες χώρες, οι οποίες θα συναντήσουν τις 5 μεγάλες χώρες αλλά και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στον μεγάλο τελικό.

«Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες για τη σκηνική παρουσία του ελληνικού τραγουδιού, του Βίκτωρα στη Eurovision 2023. Ξέρουμε ότι ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα βάλει την υπογραφή του και θα έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια στην ελληνική εμφάνιση. Όταν το ακούσαμε, σκεφτήκαμε ότι θα έχει εμβληματικά εικαστικά, θα έχει χορευτές, ότι θα είναι ένα μαξιμαλιστικό σκηνικό. Όχι, γράψτε ένα μεγάλο όχι», είπε αρχικά η Μαίρη Αργυριάδου στην εκπομπή «Breakfast@STAR» συνεχίζοντας: «Η σκηνοθετική προσέγγιση που αποφάσισε να δώσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος θα είναι απόλυτα μίνιμαλ. Επάνω στη σκηνή θα βρίσκεται μόνο ο Βίκτωρας και κανένας άλλος. Δεν θα υπάρχουν φωνητικά, θα ακούμε μόνο τη φωνή του Βίκτωρα, τίποτα από πίσω, καμία βοήθεια».

Στα στοιχήματα, η Ελλάδα παραμένει χαμηλά στις αποδόσεις. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 30η θέση ενώ η Κύπρος στην 23η.

Τα φαβορί
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποδόσεις, η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί με τη Loreen και το τραγούδι «Tattoo». Η τραγουδίστρια, που έχει ξανακερδίσει τον διαγωνισμό το 2012 με το «Euphoria», επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη και είναι έτοιμη να σαρώσει.
Tην τριάδα, στα μεγαλύτερα στοιχηματικά γραφεία που ασχολούνται με την Eurovision, συμπληρώνουν σταθερά η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha, Cha, Cha» αλλά και η Ουκρανία με το ποπ ντουέτο των Tvorchi και το τραγούδι «Heart of Steel».

Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία, Αυστρία, ακολουθούν και αποδεικνύουν ότι θα δώσουν μία δυνατή μάχη τη μεγάλη βραδιά του τελικού. Το κομμάτι ειδικά της Νορβηγίας «Queen of Kings», διά στόματος Alessandra Mele, έχει αγκαλιαστεί πολύ από διάφορες χώρες. Σε συνέντευξή της, η 20χρονη εκπρόσωπος δήλωσε ότι το τραγούδι στοχεύει να δείξει «τη δύναμη των γυναικών, αλλά και τη δύναμη όλων των ανθρώπων». Να σημειωθεί ότι η Γαλλία είναι η χώρα που έχει σημειώσει την μεγαλύτερη άνοδο με τη La Zarra και το «Évidemment».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X