Media

Κόντρες Σαλμά-Τσιρώνη στο Kontra24 του Λιάτσου

Κόντρες Σαλμά-Τσιρώνη στο Kontra24 του Λιάτσου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο


Δεν ξέρω πόσοι βλέπετε στο Kontra την εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου Kontra24. Οσοι δεν τη βλέπετε να είστε σίγουροι ότι χάνετε.  Πάντως τη βλέπουν εκατοντάδες χιλιάδες, αφού σε τηλεθέαση ανταγωνίζεται τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών.
Και ξέρετε γιατί χάνετε. Διότι είναι μία εκπομπή όπου πρωταγωνιστούν οι καλεσμένοι και όχι ο παρουσιαστής ή η παρουσιάστρια, όπως συμβαίνει στα άλλα κανάλια. Διότι θα δείτε καλεσμένους από κόμματα που δεν βλέπετε σε κανένα άλλο κανάλι. Διότι θα ακούσετε όλες τις απόψεις και όχι μόνο των δύο άντε τριών πολιτικών δυνάμεων. Διότι συμμετέχουν οι τηλεθεατές με εκατοντάδες μηνύματα μέσω τηλεφώνου ή στο e-mail. Το τελευταίο είναι πρωτόγνωρο και άξιο μελέτης από κοινωνιολόγους ή κοινωνικούς ψυχολόγους. Και διότι καμιά φορά ανεβαίνουν οι τόνοι, ανάβουν τα αίματα και η συζήτηση αποκτά μία μεταμεσονύκτια ζωηράδα.
Οπως έγινε τη Δευτέρα 22 Απριλίου όταν ο Μάριος Σαλμάς και ο Γιάννης Τσιρώνης διασταύρωσαν τα πολιτικά τους ξίφη.
O Σαλμάς είπε, πως, κατά την διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας μείωσε την δαπάνη των φαρμάκων κατά 1,2 δις.
Ο Τσιρώνης τον ρώτησε πόσο πλήρωνε ο απλός πολίτης τα φάρμακα, φτηνότερα, ή ακριβότερα.
Η απάντηση ήταν, “δεν έχετε ιδέα από αυτά τα θέματα”.
Ο Τσιρώνης άφησε έναν υπαινιγμό για την εμπλοκή του Σαλμά στο σκάνδαλο Nvartis και εκείνος, έξαλλος, άρχισε να του λέει, “να τα πάρετε αυτά που λέτε πίσω. Ποιος είστε εσείς που μιλάτε. Αντιπροσωπεύετε το 0,1% και σας κάναν και υπουργό”.
Ακολούθησαν αντεγκλήσεις με την λέξη “αθλιότητες”, να εκσφενδονίζεται ένθεν κακείθεν.
Στο τέλος,  με τη νηφάλια παρέμβαση του παρουσιαστή της εκπομπής, Αιμίλιου Λιάτσου, οι τόνοι έπεσαν κι ο Σαλμάς πήρε πίσω τα όσα προσβλητικά είπε για τον Τσιρώνη. Ο Τσιρώνης είπε πως είχε σημειωμένα στο χαρτί να πει καλά λόγια για τον Σαλμά, του τα έδειξε και  συνεχίστηκε ομαλά η συζήτηση.
Εντάξει καταλαβαίνω ότι είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθήσετε κάθε μέρα μία εκπομπή που αρχίζει τα μεσάνυχτα. Ομως, όσοι έχετε άνεση με το πρωινό ξύπνημα αξίζει να το κάνετε και όσοι δεν έχετε τέτοια άνεση, να κάνετε μία μικρή θυσία και θα αποζημιωθείτε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X