Media

Λογοκρισία στην ΕΡΤ αλα Ζαλοκώστα

Λογοκρισία στην ΕΡΤ αλα Ζαλοκώστα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Υπό καθεστώς σκληρής λογοκρισίας περνά η ΕΡΤ, καθώς οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας δεν μπορούν πλέον ν’ αναρτούν μόνοι τους τις ειδήσεις της περιοχής τους, όπως συνέβαινε έως σήμερα.

Κεντρικά από το ραδιομέγαρο κόπηκε η πρόσβαση στην εντολή «publish» που έβλεπαν οι συντάκτες στην οθόνη του υπολογιστή τους και στη θέση της μπήκε το κουμπί «υποβολή για έλεγχο», αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ του mediatvnews. Προφανώς με την ευλογία του Μαξίμου.

Αυτό για όλες ανεξαιρέτως τις ειδήσεις που θέλουν να αναρτήσουν οι δημοσιογράφοι στα περιφερειακά Μέσα της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα…

Αφορμή για την επίταξη δημοσιότητας δόθηκε χθές όταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ στη Μυτιλήνη ανέβασε στην ιστοσελίδα ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στο νησί. Κεντρικά τής ζητήθηκε να κατεβάσει την είδηση αλλά η συνάδελφος, ως όφειλε, αρνήθηκε να το πράξει.

Μετά από αυτό επιβλήθηκε άνωθεν λύση. Η είδηση από τη Λέσβο κατέβηκε κεντρικά από το ραδιομέγαρο! Στη θέση της μπήκε ένα τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου για να υπάρχει απλά ως θέμα. Γιατί σε ότι αφορά στο ίδιο το περιεχόμενο, το ρεπορτάζ του ΑΠΕ/ΜΠΕ ήταν εξίσου αποκαλυπτικό για τα όσα απαράδεκτα γίνονται από τις δυνάμεις καταστολής στο νησί.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X