Media

Με το Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά «φωνή» στα σόσιαλ μίντια και κοντράρει το Twitter

Με το Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ αποκτά «φωνή» στα σόσιαλ μίντια και κοντράρει το Twitter
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Truth Sosial του πρωήν Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ  ήδη εμφανίζεται στο  App Store της Apple. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Trump Media and Technology Group Ντέβιν Νούνες «η εφαρμογή  θα είναι διαθέσιμη μέσα στην εβδομάδα»,  όπως ανέφερε στον Guardioan, ενώ σε άλλη συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο Fox News τόνισε ότι στόχος είναι η εφαρμογή να είναι «πλήρως λειτουργική» στις ΗΠΑ στα τέλη Μαρτίου.

Ο γιος του Trump Donald Jr τουίταρε ένα screenshot από το πρώτο post του πατέρα του στο Truth Social, το οποίο φαίνεται πως μοιάζει πολύ με το Twitter. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είχε αποκλειστεί πλήρως από το Twitter μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο τον περσινό Ιανουάριο, καθώς η πλατφόρμα έκρινε πως ο Trump είχε τοποθετηθεί υπέρ της βίας, ενώ αποκλείστηκε και από το Facebook για τον ίδιο λόγο.

Σύμφωνα με τον Guardian, το Truth Social δηλώνει ότι ενθαρρύνει έναν «ανοιχτό, ελεύθερο και ειλικρινή παγκόσμιο διάλογο, χωρίς διαχωρισμούς με βάση την πολιτική ιδεολογία». Η εφαρμογή προβάλλει το περιεχόμενό της ως «family friendly».

Εκείνο που υπογραμμίζει η Truth Social είναι πως «θα  είναι απαλλαγμένη από πολιτικές διακρίσεις».

Η πλατφόρμα πάντως έχει κανόνες. Απαγορεύεται το «ψευδές, ανακριβές ή παραπλανητικό» περιεχόμενο αλλά και κάθε «άσεμνο, πρόστυχο, λάγνο, βρώμικο, βίαιο, παρενοχλητικό, συκοφαντικό, δυσφημιστικό ή επιλήψιμο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X