Media

Ο Ιταλός μίστερ fake news που “πέθανε” τον Κώστα Γαβρά

Ο Ιταλός μίστερ fake news που “πέθανε”  τον Κώστα Γαβρά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στην προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ έβγαζαν χρήματα ακόμα και Σκοπιανοί έφηβοι διαχέοντας fake news στο διαδίκτυο. Στην Ιταλία ζει «ο Tommaso De Benedetti (γεννημένος το 1969) ο οποίος είναι πασίγνωστός επειδή γράφει fake news, ενώ εργάζεται ως δάσκαλος στην Ρώμη. Είναι πατέρας δύο παιδιών». Αυτό αναφέρει η Wikipedia για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από την «είδηση» για τον θάνατο του Κώστα Γαβρά.

Να σημειωθεί, ότι για τον Ιταλό δημοσιογράφο, η αμερικανική Washington Post έχει αφιερώσει ένα άρθρο με τον εξής τίτλο: «Γιατί αυτός ο Ιταλός «δημοσιογράφος» δεν μπορεί να σταματήσει να φτιάχνει ψεύτικα προφίλ στο Twitter».

  • Η ανάρτηση του για τον Κώστα Γαβρά

Η ανάρτηση η οποία είναι γραμμένη στα Αγγλικά αναφέρει: «Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα».

Tommasso Debenedetti@TDebNews
URGENT. I receive now from Paris the news of the death of Greek film director and producer Costa Gavras. Official note to be released soon.
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Λίγα λεπτά αργότερα στον επίμαχο λογαριασμό αναρτήθηκε νέα ανάρτηση που ανέφερε πως η είδηση ήτan hoax του Ιταλού δημοσιογράφου Tommasso Debenedetti.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παγίδα του Ιταλού δημοσιογράφου έπεσαν πολλά ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X