Media

Ο “πόλεμος” προπαγάνδας του Ερντογάν

Ο “πόλεμος” προπαγάνδας του Ερντογάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την γνωστή τακτική της χρησιμοποίησης των ΜΜΕ στις κρίσεις με την Ελλάδα  ακολουθεί και αυτή την φορά η Τουρκική κυβέρνηση. Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει τους Τούρκους δημοσιογράφους για να ανεβάσουν την σημαία στα Ίμια . Σήμερα όλα τα ΜΜΕ δίνουν αναλυτικό  καθημερινό ρεπορτάζ από το Καστελόριζο .

Εν  όψη μάλιστα και της επίσημης επίσκεψης της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου  στο νησί την ερχόμενη Κυριακή  όλα δείχνουν ότι οι σχεδιασμοί του Ταγιπ Ερντογαν γύρω από το Καστελόριζο  θα ενταθούν.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι μέρα με την ημέρα  το Oruc Reis, πλησιάζει όλο και περισσότερο το Καστελόριζο ενώ  μέσω δημοσιευμάτων προαναγγέλλουν νέα  NAVTEX, από τις 13 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή που θα φθάνει στα 6 ν.μ από το Καστελόριζο.

 «Οι έρευνες του Ορούτς Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Το εύρος των ερευνών του έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 3 χιλιάδες χιλιόμετρα. Εξακολουθούν να αναζητούνται πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου μέσω δισδιάστατων και τρισδιάστατων γεωλογικών ερευνών και συλλέγονται δεδομένα για να ανακαλυφθεί η υποβρύχια επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας. Η προθεσμία της Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τα χωρικά ύδατα των νησιών Ρόδου και Καστελλόριζου», αναφέρει το δημοσίευμα της «Γενί Σαφάκ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X