Media

“Πόλεμος” Κάτιας Δανδουλάκη με Χρήστο Πολίτη

“Πόλεμος” Κάτιας Δανδουλάκη με Χρήστο Πολίτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δύο πρώην αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες βρίσκονται πλέον σε ανοιχτή κόντρα. Ο Χρήστος Πολίτης και η Κάτια Δανδουλάκη μοιάζουν να έχουν γυρίσει την χρόνο αντίστροφα. Από την τελευταία τους συνεργασία στην τηλεοπτική «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου βρέθηκαν σε μία πρώτες τους κοινές εμφανίσεις. Στους κινηματογραφικούς «Σουλιώτες» και ειδικά στην τελευταία σκηνή όπου ο γέροντας Σαμουήλ ανατινάζει το μοναστήρι στο Κούγκι.

Το φυτίλι της «έκρηξης» φαίνεται ότι άναψε με μία συνέντευξη του Χρήστου Πολίτη στο «the magazine», όπου με αφορμή  την επιστροφή του στον κινηματογράφο αναφέρθηκε στην περίοδο της “Λάμψης”: «Αποφασίζω λοιπόν να κάνω τη «Λάμψη». Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δρχ. δεν μπορούμε να σου δώσουμε, μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ήταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή αν μου έλεγαν 100.000 το μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά.

Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη; τους ρωτάω. Λίγο παραπάνω από σένα, μου λένε. Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη, γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ. Έλα όμως που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης με πάνε στο 1,5 εκατομμύριο. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά.

Η «Λάμψη» εν τω μεταξύ είχε τεράστια επιτυχία, τα έσοδα του ΑΝΤ1 ήταν τρομακτικά. Ήμουν δηλαδή ριγμένος, όχι όμως μόνο οικονομικά. Εξαρχής η Δανδουλάκη είχε θέσει όρο να είναι στους τίτλους: «Η Λάμψη με την Κάτια Δανδουλάκη». Ήθελε να μπει πρώτο όνομα. Άντε, λέω εγώ, ας μπει μετά «και ο Χρήστος Πολίτης». Όχι, μου λένε, δεν θέλει κανένα πλάι της. Κι εγώ που πάω; ρωτάω.

Μετά, μου λένε, θα είναι ως εξής: Πρωταγωνιστούν Κώστας Σπυρόπουλος, Ελένη Κούρκουλα. Αν είναι δηλαδή δυνατόν δύο νέοι ηθοποιοί, μόνο και μόνο επειδή ήταν ο ένας προστατευόμενος της Βουγιουκλάκη και η άλλη σύζυγος του Χρονόπουλου. Αφήστε το, μην το βάλετε πουθενά το όνομα μου, τους λέω. Όχι, μου λένε, θα σας βάλουμε γκεστ σταρ. Μάλλον δεν ξέρετε τι σημαίνει γκεστ σταρ, τους λέω. Ένας βασικός ήρωας σε ένα σίριαλ δεν είναι γκεστ σταρ. Μην το βάλετε πουθενά, τους λέω, αν χρειαστεί να το μάθει ο κόσμος θα βγω έξω με πλακάτ που θα λέει: «Είμαι ο Χρήστος ο Πολίτης και παίζω σε αυτή τη σειρά». Για να το πιστέψουν δηλαδή (σ.σ. τελικά το όνομα του είναι το τέταρτο, μετά τους Κάτια Δανδουλάκη, Κώστα Σπυρόπουλο, Ελένη Κούρκουλα, που εμφανίζεται στους τίτλους αρχής ως εξής: Στο ρόλο του Γιάγκου Δράκου ο Χρήστος Πολίτης)».

Αναφερόμενος στις δυσκολίες των γυρισμάτων, ο Χρήστος Πολίτης τόνισε: «Παίρναμε το σενάριο το βράδυ και γυρίζαμε την επομένη. Κάθε πρωινό μου ήταν τραγικό. Έβριζα. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μαλακίες έγραφαν. Εγώ και η Δανδουλάκη είχαμε δικαίωμα να διορθώνουμε το κείμενο. Εκείνη ερχόταν στο γύρισμα και το κείμενο της ήταν όλο γεμάτο blanco. Εγώ από την αρχή είπα ότι δεν θα αλλάξω ούτε ένα «και». Είμαι ηθοποιός, όχι σεναριογράφος, δεν θα κάνω και αυτή τη δουλειά. Ο αγώνας μου λοιπόν ήταν να κάνω ό,τι μπορούσα για αυτό το ρόλο. Ένα στοιχείο που έβαλα στον Γιάγκο Δράκο ήταν το ερωτικό. Δεν εννοώ σεξουαλικό, αλλά το πώς βλέπεις τον κόσμο. Δεν έχω παίξει ποτέ μου με τεχνική, δεν ξέρω τι σημαίνει, με την έννοια της μανιέρας, να βγάζεις από την τσέπη μια συνταγή. Όχι, τίποτα από όλα αυτά, το μόνο που έκανα ήταν να αντιμετωπίζω ερωτικά ακόμη και μια καρέκλα που είχα απέναντι μου. Αυτό θεωρώ ότι πέρασε στον κόσμο».

«Πιθανόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα κατάθλιψης»

Όπως είναι φυσικό η τοποθέτηση του τηλεοπτικού Γιάγκου Δράκου προκάλεσε αντιδράσεις. Άλλοι ηθοποιοί επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του κι άλλοι στάθηκαν με δυσπιστία απέναντι του. Η Κάτια Δανδουλάκη στις περισσότερες συνεντεύξεις της απέφυγε να αναφερθεί στα όσα υποστήριξε ο άλλοτε συμπρωταγωνιστής της. Όμως στην τελευταία της τηλεοπτική συνέντευξη πήρε θέση.

Η ηθοποιός μιλώντας στην εκπομπή «The 2night Show» ανέφερε αρχικά πως στεναχωρήθηκε πολύ, γιατί όπως είπε «είχαμε περάσει πραγματικά καταπληκτικά. Δεν τα ένιωθε όλα αυτά (που είπε) γιατί αν τα ένιωθε θα τα έβλεπα», ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως ο ηθοποιός είναι πιθανόν να αντιμετωπίζει πρόβλημα κατάθλιψης. «Αυτό πρέπει να είναι, γιατί έχει μείνει μόνος του πολλά χρόνια. Από δική του επιλογή. Δεν μπορώ να σου πω ότι ζούσα αυτή την πραγματικότητα, γιατί δεν τη ζούσα. Υπάρχει περίπτωση κάποια πράγματα εκείνη τη στιγμή να μην τους ενοχλούν και να βγαίνουν μία στιγμή που είναι πεσμένη η ψυχική τους ένταση», είπε χαρακτηριστικά.

« Η κυρία Δανδουλάκη έχει ασχοληθεί με την ψυχιατρική και την ψυχανάλυση»

Άμεση ήταν η «απάντηση» του Χρήστου Πολίτη που ένιωσε προσβεβλημένος και μίλησε με σκληρά λόγια για την Κάτια Δανδουλάκη. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε ότι δεν την αγαπάει και ζήτησε να μην ξανασχοληθεί μαζί του γιατί, όπως υπονόησε, θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις που θα τους κάνουν να πικραθούν ακόμη περισσότερο. Αναλυτικά στην νέα δήλωση του στο News 24/7 ανέφερε:

«Η κυρία Δανδουλάκη κάθε λίγο και λιγάκι εμφανίζεται σε διάφορες εκπομπές δηλώνοντας δημόσια πόσο πολύ με αγαπάει. Θα ήθελα λοιπόν να την πληροφορήσω κι εγώ δημόσια ότι η αγάπη της με αφήνει παγερά αδιάφορο. Εγώ δεν την αγαπώ. Η αγάπη που είναι λόγια, λόγια, λόγια, όπως έλεγε ο Άμλετ, είναι μπούρδες. Η αγάπη αποδεικνύεται με ενδιαφέρον και με πράξεις.

Δεν γνώριζα ότι η κυρία Δανδουλάκη έχει ασχοληθεί με την ψυχιατρική και την ψυχανάλυση. Το λέω αυτό γιατί την ακούω να έχει φτιάξει το πορτρέτο μου, ότι επειδή έχω αποτραβηχτεί από τα φώτα κι επειδή μεγαλώνω κιόλας, είμαι ένας άνθρωπος βουτηγμένος στη θλίψη και τον αρνητισμό. Σε μια τηλεοπτική εκπομπή πρόσθεσε ότι μάλλον είμαι καταθλιπτικός. Ας πληροφορηθεί λοιπόν η κυρία Δανδουλάκη ότι η διάγνωσή της έχει πέσει έξω. Δεν είμαι τίποτα από αυτά που λέει. Εύχομαι κάποια στιγμή -διότι μεγάλη γυναίκα είναι κι αυτή, σχεδόν συνομήλικη μου- να προσεγγίσει την πληρότητα, θα της κάνει καλό. Εγώ είμαι πλήρης. Αυτό, βέβαια, δεν την αφορά.

Επιπλέον θα ήθελα να πω ότι στις αξίες μου και στις αρχές μου υπάρχουν η αλήθεια, η εντιμότητα, το θάρρος, η τόλμη και η αγωνιστικότητα. Όσα είπα στη συνέντευξή μας κύριε Μίχο είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Αν γνώριζε ελληνικά η κυρία Δανδουλάκη, διαβάζοντας τη συνέντευξη θα διαπίστωνε ότι πουθενά δεν λέω το παραμικρό μη ακριβές. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως σας τα είπα. Αν η ίδια τα βλέπει διαφορετικά, είναι δικό της δικαίωμα και δικό της πρόβλημα.

Όσον αφορά τα οικονομικά, εγώ δεν ασχολήθηκα επί τούτου με την κυρία Δανδουλάκη, μακάρι να έπαιρνε και 10 και 20 εκατομμύρια. Εγώ είχα θέμα με τους ιθύνοντες της παραγωγής διότι με κορόιδεψαν, πείθοντας με να δεχτώ τα χρήματα που μου έδιναν, λέγοντάς μου ότι η παραγωγή «δεν βγαίνει» μιας και επρόκειτο για μια καινούργια σειρά και δεν ήξεραν πού θα πάει. Δεν υπάρχει λοιπόν προσωπικό θέμα. Όσο για τη σειρά εμφάνισης των ονομάτων στους τίτλους αρχής της σειράς, είπα πολύ απλά στη συνέντευξη ότι δέχθηκα να μπει πρώτη η κυρία Δανδουλάκη. Αν μη τι άλλο βαρέθηκα τόσα χρόνια να είμαι εγώ πρώτος. Και ξέρω την αδυναμία της για την προσωπική της προβολή. Εγώ δεν την έχω αυτή την αδυναμία, καλώς ή κακώς. Αυτή ονόμασε το θέατρό της «Κάτια Δανδουλάκη». Εγώ ονόμασα το θέατρό μου «Απλό Θέατρο». Το όνομα μου ήταν πάντα τελευταίο. Αυτό νομίζω κάτι σημαίνει.

Ας πληροφορηθεί λοιπόν η κυρία Δανδουλάκη να μην ασχοληθεί ξανά μαζί μου γιατί πραγματικά την ξέρω πολύ καλά και ξέρει κι εκείνη πολύ καλά ότι την ξέρω. Δεν θα ήθελα να πάμε σε άλλα μονοπάτια γιατί θα πικραθούμε».

Άννα Ανδριανού: «Μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη»

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που πήραν θέση για τα όσα έγιναν ήταν και η Άννα Ανδριανού. Η ηθοποιός και σεναριογράφος μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις πρόσφατες δηλώσεις του Χρήστου Πολίτη, όπου ανέφερε ότι η «Λάμψη» δεν είχε για εκείνον κανένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, ενώ για τον Νίκο Φώσκολο τόνισε ότι «δεν τον γούσταρε ποτέ».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ότι ο Χρήστος Πολίτης μίλησε με σκληρά λόγια για τον Νίκο Φώσκολο και για τους συντελεστές της σειράς, η Άννα Ανδριανού απάντησε: «Τότε στη Λάμψη που είχε ξεκινήσει ήδη, ο Νίκος Φώσκολος μου ζήτησε, να μου στέλνει περιλήψεις και να κάνω διαλόγους. Εγώ με τον Νίκο είχα μία εξαιρετική σχέση και ο πατέρας μου τον είχε περιγράψει ως εξαιρετικό συνεργάτη, γιατί είχε κάνει τόσα πράγματα μαζί του, τον αγαπούσε, τον εμπιστευόταν και τον εκτιμούσε πάρα πολύ. Κι εγώ τον εκτιμούσα τον Νίκο».

Στη συνέχεια, η Άννα Ανδριανού σχολίασε όσα είπε η Κάτια Δανδουλάκη σε πρόσφατη συνέντευξή της, ότι ο Χρήστος Πολίτης μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη: «Μπορεί. Κι εμένα μου φάνηκε πάρα πολύ περίεργο γιατί και η Κάτια από την άλλη, ήταν εξαιρετική συνεργάτης και νομίζω ότι όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Η δουλειά που είχα εγώ ήταν και αρκετά μακριά δεν ξέρω τι συνέβαινε στο πλατό, τις περισσότερες φορές ήμουνα και Ιταλία. Όταν συμμετέχει σε μία τόσο μεγάλη επιτυχία θεωρώ ότι είναι μια αγνωμοσύνη απέναντι στην ίδια τη ζωή, στο ότι σου έδωσε αυτή τη δυνατότητα», συμπλήρωσε.

Τζώνυ Θεοδωρίδης: «Καλά έκανε ο Χρήστος Πολίτης και τα είπε»

Στο πλευρό του Χρήστου πολίτη στάθηκε με δηλώσεις του  στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» ο Τζώνυ Θεοδωρίδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για τη Λάμψη και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και τη δικαστική διαμάχη για τα συγγενικά δικαιώματα. «Θα ήθελα να επιστρέψω στην τηλεόραση, αλλά με μια δουλειά που θα μου κάνει κλικ. Τα πρώτα χρόνια της Λάμψης ήταν καλά, το μετά δεν θέλω να το θυμάμαι, παίρναμε τα κείμενα τελευταία στιγμή και έπρεπε να παίξουμε αμέσως.

Ο Χρήστος Πολίτης ήταν πάντα επαγγελματίας και ήθελε να είναι όλα όπως όταν ξεκινήσαμε σε αυτό το σίριαλ και γι’ αυτό είπε κάποια πράγματα. Καλά έκανε και τα είπε, εγώ τον θαυμάζω. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και πολύ καλός ηθοποιός», είπε ο Τζώνυ Θεοδωρίδης. Ο Τζώνυ Θεοδωρίδης είπε στη συνέχεια: «Τα χρήματα εκείνη την εποχή ήταν πολλά για κάποιους πρωταγωνιστές, αλλά όχι για όλους. Ορισμένοι ηθοποιοί είχαμε κινηθεί δικαστικά κατά της Λάμψης για τα συγγενικά δικαιώματα. Ήμουν εγώ, ο Χρήστος Πολίτης και κάνα 2-3 άτομα ακόμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X