Ο Προβοκάτορας

Γκαιμπελική προπαγάνδα με δημοσκόπηση

Γκαιμπελική προπαγάνδα με δημοσκόπηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φαιά προπαγάνδα για να μην μιλήσουμε για γκαιμπελικές μεθόδους φαίνεται πως ωχριούν μπροστά στα fake news φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Διαβάστε και βγάλτε συμπέρασμα για το βρώμικο παιχνίδι.

Υπάρχει δημοσκόπηση για την Ελλάδα  που έκανε το Europe Elects; Όχι βεβαίως. Ωστόσο  κάποια ΜΜΕ την «ανακάλυψαν» ή αν προτιμάτε την μαγείρεψαν προσπαθώντας να «γαρνίρουν» με κύρος εξ Ευρώπης μια διεύρυνση της δημοσκοπικής διαφοράς μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τι έκαναν, λοιπόν;

Βρήκαν την «Europe Elects» και παρουσίασαν μία από τις δημοσκοπήσεις, που καθημερινά τουιτάρει το site Europe Elects και πήραν αυτή που βολεύει για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Μία από τις πολλές.

Και για να τα ξεκαθαρίσουμε: Προχθές δημοσίευσε το Politic.gr μια δημοσκόπηση της Interview.

Χθες, κάποια MME την πήραν από το Tweet του «Europe Elects» -που απλά την αναδημοσίευσε- και την παρουσίασαν ως δημοσκόπηση δική του, του «Europe Elects» δηλαδή (που ξαναλέμε δεν κάνει δημοσκοπήσεις).

Πρόκειται όχι απλά για fake news, αλλά για γκαιμπελικού τύπου παραπλάνηση και υπόδειγμα φαιάς προπαγάνδας. Και γιατί είναι γκαιμπελικού τύπου; Γιατί υπακούει στη λογική όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό από τις μάζες.

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X