Ο Προβοκάτορας

Συμπολίτες SOS επανεμφανίστηκε ο Τόμσεν-Φοβάμαι μνημόνια

Συμπολίτες SOS επανεμφανίστηκε ο Τόμσεν-Φοβάμαι μνημόνια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κακό μαντάτο. Επανεμφανίστηκε ο Τόμσεν. Ο καταστροφές της Ελλάδας μυρίστηκε…αίμα και μνημόνια και επανεμφανίστηκε για να κάνει (τί άλλο) μαύρες, κατάμαυρες εκτιμήσεις. Λέτε και για να στρώσει το χαλί για νέο μνημόνιο. Τίποτα δεν αποκλείεται όσο η κυβέρνηση κινείται με αυτούς τους ρυθμούς και τη λογική βλέποντας και κάνοντας.

Ο Τόμσεν λοιπόν έκανε «μαύρες» εκτιμήσεις για τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, «η  Ελλάδα ξεκινούσε να βλέπει τους καρπούς των προσπαθειών της και ένα αναπτυξιακό μομέντουμ, πριν από την κρίση». «Από το ξέσπασμα της πανδημίας θα χτυπηθεί ιδιαίτερα σκληρά», εκτίμησε και εξήγησε ορισμένους λόγους:

– Υπάρχει μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό και τις μεταφορές, ενώ παράλληλα η οικονομία στηρίζεται στην ύπαρξη μεγάλου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

– Εχει περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο, αλλά και το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Ετσι, οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να στηρίξουν την ανάκαμψη.

Όσον αφορά στο χρέος, ο κ. Τόμσεν σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να έχουμε μια καλή εκτίμηση, γιατί έχει μεγάλη διαφορά στον αντίκτυπο αν το lockdown θα κρατήσει ένα, δύο ή τρεις μήνες. «Οσο δεν έχουμε καλύτερη εικόνα για το πόσο θα χρειαστεί ο έλεγχος της πανδημίας, δεν μπορούμε να μπούμε σε συζήτηση για τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις σε ό,τι αφορά το χρέος», σχολίασε.

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X