Ο Προβοκάτορας

Το βατερλό των επικοινωνιολόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το βατερλό των επικοινωνιολόγων του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πήγαν να στήσουν ένα σόου για δείξουν πως ο πρωθυπουργός παρά τα βαριά καθήκοντα, τις συσκέψεις, την αδιάκοπη εργασία, που βρίσκεται στα πρόθυρα της υπερκόπωσης, κατάφερε να βρει λίγο χρόνο για να βγει με τζιν παντελόνι και φουτεράκι στο δρόμο μπροστά στου Μαξίμου να επευφημήσει τον ανιψιό του Κώστα Μπακογιάννη, την Αλκηστι Πρωτοψάλτη και την περιφερόμενη συναυλία.

Οντως, ο Κυριάκος εμφανίστηκε χαλαρός, άνετος, οικείος και φιλικός και μαζί του ένα τσούρμο φωτογράφων, δημοσιογράφων και άλλων λαγωνικών της είδησης, που την μυρίστηκαν από μακριά (όχι, όχι ειλικρινά κανείς δεν τους ειδοποίησε) και έσπευσαν να απαθανατίσουν τον Ελληνα πρωθυπουργό σε στιγμές γήινες, ανθρώπινες και κοντά στον κλεισμένο στην καραντίνα πολίτη.

Ωραίες σκηνές, όμορφα φτιαγμένες και αριστοτεχνικά πλασαρισμένες. Οι επικοινωνιολόγοι έτριβαν τα χέρια τους βλέποντας κανάλια, σάιτ να επιδίδονται σε ένα κρεσέντο από ωσαννά. Μόνο που όμορφα φτιαγμένες σκηνές, όμορφα καίγονται ενίοτε. Λίγη γκαντεμιά χρειάζεται. Και κάηκαν. Γύρισαν μπούμερανγκ. Και θα πρέπει οι επικοινωνιολόγοι να ανατρίχιασαν και να έριξαν το ανάθεμα (κάτι άλλο βεβαίως θα ακουγόταν, αλλά υπάρχει και ο νόμος περί Τύπου) στην Αλκηστι Πρωτοψάλτη, που αποκάλυψε ότι τηλεφώνησε ο Κυριάκος στον ανιψιό Κώστα και του ζήτησε το φορτηγό με την αοιδό στην καρότσα να περάσει από το Μαξίμου.

Θα έριξαν διπλά και τριπλά αναθέματα (πάλι επικαλούμαι τον νόμο περί Τύπου) όταν την άκουσαν να λέει ότι δεν τηρήθηκε και ο νόμος για την προστασία από τον κορονοϊό. Δηλαδή τί μας είπε η συμπαθέστατη αοιδός. Οτι ο πρωθυπουργός παρανόμησε.

Σιγά μην έσταζε η ουρά του γαϊδάρου αν το έλεγε μόνον η αοιδός. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν βλέποντας το σόου της παρανομίας, Μητροπολίτες έστησαν αντάρτικο. Οχι δεν βγήκαν στο κλαρί, ούτε στο βουνό. Είπαν πως μετά το σόου με την Πρωτοψάλτη αυτοί θα ανοίξουν τις εκκλησίες. Και άντε τώρα να τρέχει ο Χαρδαλιάς και η αστυνομία να συλλαμβάνουν Μητροπολίτες, ιερείς και πιστούς.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Η αντίδραση των Μητροπολιτών υποχρέωσε και τον Αρχιεπίσκοπο να στείλει μία οργίλη επιστολή στην υπουργό Παιδείας και να της ανακοινώσει ορθά κοφτά, τέλος η εκεχειρία. Από τούδε οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές. Οι ιερείς και οι πιστοί θα μπορούν να εκτελούν κανονικά τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Να δούμε ποιον θα εκτελέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη φαεινή ιδέα να στηθεί το σόου. Πάντως, εδώ που τα λέμε σαν κάτι να άλλαξε τον τελευταίο καιρό. Μετά το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ, σαν να μην έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πάντως, έχει ακόμα όλα σχεδόν τα ΜΜΕ. Τι στο καλό. Με είκοσι μύρια σε ένα μήνα τους μπούκωσε. Και το σινάφι μας είναι ευγνώμον σε αυτόν που το ταΐζει. Εκτός κι΄να βρεθεί κάποιος άλλος να το ταΐσει με περισσότερα…

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X