Ο Προβοκάτορας

Ξεπλένοντας τους μεγαλοφοροφυγάδες…

Ξεπλένοντας τους μεγαλοφοροφυγάδες…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πόσο έξυπνο ή πόσο κουτοπόνηρο είναι υπουργός που δεν κόλλησε ούτε ένα ένσημο να επιπλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες λέγοντας: “Αν δουλεύεις 10 χρόνια και βγάζεις λιγότερα από τον υπάλληλό σου, τότε κάτι λάθος πάει, γιατί δεν κάνεις κάτι άλλο, δεν πας να γίνεις υπάλληλος να παίρνεις τα λεφτά του υπαλλήλου σου.”

Απαντώντας στο ίδιο πνεύμα θα έλεγε κανείς στον υπουργό: Αν όλοι ακολουθήσουν την προτροπή σας (πληθυντικός ευγενείας) δεν θα υπήρχαν ελεύθεροι επαγγελματίες να μας προσλάβουν. Μόνο με τέτοια επιχειρήματα μπορεί κανείς να απαντήσει σε υπουργικές εξυπνάδες.

Και να ζητήσει απάντηση αν ο γιατρός που έχει ιατρείο στο Κολωνάκι είναι δίκαιο να πληρώνει τον ίδιο φόρο με τον γιατρό στο Κερατσίνι ή με τον συνάδελφό του σε επαρχιακή πόλη των 10.000 κατοίκων.

Τότε μπορεί να ακούσει τον υπουργό να τον κατακεραυνώνει κάνοντας λόγο για λαϊκίστικα κλισέ. Κι αν τον ρωτήσεις αν είναι ικανοποιημένος με τον μεγαλογιατρό που θα δηλώσει, ας πούμε. 50.000 ευρώ, μπορεί να απαντήσει όχι.

Ναι αλλά με βάση τις υπουργικές προτάσεις δεν είναι φοροφυγάς κι ας έχει κρύψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την εφορία. Που σημαίνει ότι με το νομοσχέδιο ο κύριος υπουργός ξεπλένει τους μεγαλοφοροφυγάδες, τους αποδίδει άσπιλους και αμόλυντους στην κοινωνία, ενώ σπεύδει να βάλει το χέρι στην τσέπη των μικρών.

Ο Προβοκάτορας 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X