Οικονομία

Ακίνητα: «Έκρηξη» στην αγορά! Αναλυτικοί πίνακες με τα ενοίκια και τις τιμές πώλησης στην Αττική και όλη τη χώρα

Ακίνητα: «Έκρηξη» στην αγορά! Αναλυτικοί πίνακες με τα ενοίκια και τις τιμές πώλησης στην Αττική και όλη τη χώρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα στοιχεία του β’ τριμήνου έδειξαν ότι η αγορά βγαίνει με φόρα από το τούνελ της πανδημίας. Τα στοιχεία του γ΄ τριμήνου αποτυπώνουν την… απογείωση, ειδικά σε περιοχές όπου αναμένονται σημαντικά έργα υποδομών, όπως για παράδειγμα το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Ανατιμήσεις: Τιμές – «φωτιά» στα προϊόντα πρώτης ανάγκης – Οι κατηγορίες με τις μεγαλύτερες αυξήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr, στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η μέση τιμή για τα σπίτια προς πώληση ήταν υψηλότερη στα νότια προάστια της Αθήνας, με 2,813€ ανά τετραγωνικό μέτρο και χαμηλότερη στη Φλώρινα με 550€ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η μεγαλύτερη αύξηση σε αυτό το τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καταγράφηκε στο Νομό Ευρυτανίας με +24%, ενώ η μεγαλύτερη μείωση στο Νομό Ηλείας με -10,2%.

Τιμές κατοικιών προς πώληση (spitogatos.gr)

Αντίστοιχη είναι η εικόνα στο πεδίο των μισθώσεων, αν και υπάρχει η άποψη ότι η επιστροφή των βραχυχρόνιων μισθώσεων προκαλεί στρεβhλώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι αν και στο Κέντρο της Αθήνας, δεν καταγράφονται αυξήσεις, η τιμή ανά τ.μ. παραμένει στα ύψη και κοντράρεται στα ίσα με περιοχές- φιλέτα του Λεκανοπεδίου.

Aκρίβεια και φτώχεια συνθλίβουν τους Ελληνες

Η χαμηλότερη τιμή καταγράφεται στο Κιλκίς με 3,29€/τ.μ. και η υψηλότερη τιμή στη Χαλκιδική με 29,5€/τ.μ. Δυναμική είναι η επιστροφή στα νησιά του Αργοσαρωνικού, ενώ παρά τη «βουτιά» στις Κυκλάδες, η ζητούμενη τιμή παραμένει πάνω από τα 15€/τ.μ.

Τιμές κατοικιών προς ενοικίαση (spitogatos.gr)

ακίνητα ακίνητα ακίνητα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X