Οικονομία

Ακρίβεια στα νωπά τρόφιμα: Αλμα στην Ελλάδα πτώση στην ευρωζώνη

Ακρίβεια στα νωπά τρόφιμα: Αλμα στην Ελλάδα πτώση στην ευρωζώνη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Oι αυξήσεις στις τιμές των νωπών τροφίμων στην Ελλάδα παραμένουν σημαντικά υψηλότερες από ό,τι στην Ευρωζώνη και εξηγούν εν μέρει τον υψηλότερο πληθωρισμό της, σύμφωνα με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (Inflation Monitor).Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε τον Μάρτιο στο 2,4% από 2,6% τον Φεβρουάριο, ενώ στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 3,4% από 3,1%, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στα μη κατεργασμένα τρόφιμα αυξήθηκαν τον Μάρτιο με ετήσιο ρυθμό 7,2%, ενώ στην Ευρωζώνη μειώθηκαν 0,1%. Αντίθετα, οι τιμές των κατεργασμένων τροφίμων ήταν περίπου ίδιες σε Ελλάδα και Ευρωζώνη (3,7% έναντι 3,6%, αντίστοιχα).

ΤτΕ, πληθωρισμός

Μεγαλύτερες αυξήσεις στα βιομηχανικά προϊόντα

Αναφορικά με τους άλλους επιμέρους δείκτες τιμών, στην Ελλάδα ήταν υψηλότερες οι αυξήσεις στα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα (2,1% έναντι 1,1% στην Ευρωζώνη), ενώ στην ενέργεια η μείωση των τιμών ήταν μικρότερη (-1% έναντι -1,8%, αντίστοιχα).

Οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν κατά 4% τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωζώνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X