Οικονομία

Απίστευτος Μπορέλ: Να μειώσουμε λιγάκι τη θέρμανση στα σπίτια μας

Απίστευτος Μπορέλ: Να μειώσουμε λιγάκι τη θέρμανση στα σπίτια μας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτοφανές κύμα ακρίβεια σαρώνει την Ευρώπη, ο πόλεμος στην Ουκρανία φέρνει την Ευρώπη αντιμέτωπη με την πολιτική της (της Μέρκελ βασικά) να εξαρτάται τόσο από τη Ρωσία ενεργειακά και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ «αποφάσισε» ότι η λύση είναι… να μην ζεσταίνονται οι πολίτες.

«Πρέπει να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με τη ρωσική οικονομία και να σταματήσει η ροή που χρηματοδοτεί τον Πούτιν και τον πόλεμό του. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε πολιτικό επίπεδο, όπως έκανε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με μια νέα οδηγία που έχει ως στόχο μέχρι τα τέλη της χρονιάς να μειώσουμε κατά τα 2/3 της εξάρτησής μας από τη Ρωσία όσον αφορά την ενέργεια» σημείωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Αλλά σημαίνει ότι πρέπει να υιοθετήσουμε μακροοικονομικά μέτρα, τεχνικά μέτρα, και επίσης ότι πρέπει να μειώσουν λιγάκι τη θέρμανση οι Ευρωπαίοι πολίτες στα σπίτια τους. Ο καθένας μας ατομικά πρέπει να κάνει μία μικρή προσπάθεια για να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου, όπως μειώνουμε την κατανάλωση νερού όταν έχουμε ξηρασία ή όταν έχουμε έναν ιό όπως τον κορονοϊό και φοράμε μάσκα», συμπλήρωσε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X