Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά αλλά με… «βαρίδια»

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά αλλά με… «βαρίδια»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ήπια θετικά κινείται σήμερα, τρίτη 27.11.2018, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως παραμένει πέριξ των 600 μονάδων. Και κυρίως αδύναμο να αποτυπώσει αποφασιστικά κάποιες θετικές εξελίξεις που έχουν “τρέξει” το τελευταίο διάστημα.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,52% στις 606,57 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.595,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,01% στις 430,72 μονάδες.

“Παγιδευμένο” δείχνει να είναι το ΧΑ και σήμερα, τόσο εξαιτίας των επικείμενων αλλαγών στους δείκτες του MSCI όσο και της πολιτικής αβεβαιότητας που αυξάνεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Άλλωστε σε αυτά τα σενάρια πολλοί long απέχουν από την αγορά, παρά τις σημαντικά ελκυστικές αποτιμήσεις.

Απώλειες στις ευρωαγορές – Δεν μπορούν να ακολουθήσουν ΗΠΑ και Ασία!

Ειδικότερα, η εβδομάδα που διανύουμε είναι η τελευταία πριν γίνουν οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI, εξέλιξη που είναι αναμενόμενο να προκαλέσει εκροές κεφαλαίων, αφού αφαιρέθηκαν τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες από τον δείκτη standard. Το ερώτημα είναι ότι αν οι εκτιμήσεις για τις εκροές (75-211 εκατ. ευρώ) επιβεβαιωθούν ή αν τελικά αντισταθμιστούν από κάποιες εισροές.

Οι εξελίξεις με την Eurobank

Το ερώτημα αυτό δίχασε τους εγχώριους traders και στη χθεσινή συνεδρίαση, αφού ακούστηκαν οι απόψεις ότι οι τελευταίες εξελίξεις, τόσο με την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και με το deal Eurobank – Grivalia, μπορεί να μην αποτελούν ρηξικέλευθες λύσεις για τα NPLs, εντούτοις μπορούν να βοηθήσουν ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα. Διότι αυτό είναι ένα από τα βασικά προβλήματα επιφυλακτικότητας των traders, που θα μπορούσαν να βγάλουν την αγορά από τον βάλτο των 600 μονάδων.

Eurobank: Η κίνηση – ματ και η επόμενη ημέρα στις τράπεζες

Την ίδια ώρα, αρκετοί υφιστάμενοι μέτοχοι αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των εισηγμένων, και ιδίως των τραπεζών, τα οποία και θα δείξουν την πρόοδο σε καυτά ζητήματα που αποτελούν και το βαρίδι του κλάδου. Τεχνικά τώρα, σύμφωνα με εγχώριους αναλυτές η αγορά πρέπει να επιστρέψει υψηλότερα των 600 – 610 μονάδων, κυρίως για να απομακρυνθεί το αρκετά αρνητικό σενάριο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα προσεγγιστεί η ζώνη των 575 μονάδων, ανθεκτικότητα της οποίας θα καθορίσει αν θα δούμε και τις 557 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα, το +3,01% της Coca Cola δίνει ώθηση στην αγορά, ενώ στο +2,07% είναι ο Σαράντης, στο +1,44% ο ΑΔΜΗΕ και στο +1,25% η ΔΕΗ. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, ΟΤΕ, Jumbo, Μυτιληναίος, Aegean, Τιτάν, Βιοχαλκο και ΟΛΠ.

Στον αντίποδα, απώλειες 1,31% καταγράφει η Grivalia, ενώ ελεγχόμενη είναι η πτώση σε Eurobank, Εθνική, Λάμδα και ΟΠΑΠ. Χωρίς μεταβολή οι Τέρνα Ενεργειακή, EXAE, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X