Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό άνοιγμα στις 600 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό άνοιγμα στις 600 μονάδες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με… σταθερά βήματα άνοιξε σήμερα, Πέμπτη 22.11.2018, το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αγορά προσπαθεί να κρατηθεί στις 600 μονάδες εν μέσω χαμηλού συναλλακτικού ενδιαφέροντος.

Με αρνητικά πρόσημα άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις συναλλαγές να αναμένονται υποτονικές, καθώς η Wall Street θα παραμείνει σήμερα κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 600,7 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,09%.Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,27 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 14 μετοχές, 19 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.

Η προσοχή των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στην έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία θα περιγράφεται λεπτομερώς η πρόταση για τη δημιουργία asset management company με κεφάλαιο τις αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις των τραπεζών. Αν και η σχετική πρόταση δεν είναι θελκτική για την κυβέρνηση, τον SSM, την DG Com και τις τραπεζικές διοικήσεις, ωστόσο σήμερα θα αποτυπωθεί στην πλήρη της μορφή.

Η αναρρίχηση της απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στο 4,66% και του πενταετούς στο 3,63% συντηρεί τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ιταλικής περιπλοκής στην ελληνική χρηματαγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα συνεδριάζει το συμβούλιο των διευθυντών του EFSF με βασικό θέμα την έγκριση των προτάσεων για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Μικρές αλλά… απώλειες στις ευρωαγορές

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (+2,16%), της Eurobank(+1,26%), του ΟΟΛΠ (+1,06%) και της ΔΕΗ (+0,91%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,21%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Creta Farm +4,07% και Δρομέας+3,63%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΣΕΛΟΝΤΑ-3,57% και Έλαστρον -2,22%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X