Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό άνοιγμα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σταθεροποιητικό άνοιγμα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ξεπέρασε τα επίπεδα των 660 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Τρίτης, 04/12/2018.

Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές συνεχίζονται.

Πώς κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών

O Γενικός Δείκτης Τιμών, διαμορφώνεται στις 663,78 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,62%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 4,55 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 19 πτωτικά και 10 παραμένουν σταθερές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές υπογραμμίζουν πως η μεγάλη άνοδος της αγοράς τις τελευταίες ημέρες δικαιολογεί μια στάση για να αφομοιωθούν τα υφιστάμενα επίπεδα.

Οι ίδιοι πάντως βλέπουν πως η πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και η υποχώρηση του ιταλικού ρίσκου βοηθούν τη ψυχολογία.

Στη βάση αυτή εντάσσεται και η αναβάθμιση του outlook της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Eurobank από τη Moody’s, σε «θετικό» από «σταθερό». Όπως ανέφερε σήμερα ο οίκος, η κίνηση λαμβάνει υπόψη το σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας, το οποίο, αν υλοποιηθεί ορθά, θα βελτιώσει την επάρκεια των κεφαλαίων της και την ποιότητα ενεργητικού.

Η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομόλογου διαμορφώνεται σήμερα στο 4,23%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου είναι στο 3,25%.

Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,62%), της Fourlis (+3,51%) και της Viohalco(+1,96%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo(-1,59%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,28%) και της Μυτιληναίος(-1,09%).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,64%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,06%. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα+8,54% και MIG+5,47%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Unibios-6,33% και Ελλάκτωρ-2,11%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X