Οικονομία

Εξελίξεις! Στην Deutsche Telekom έναντι €284 εκατ. το 5% του ΟΤΕ

Εξελίξεις! Στην Deutsche Telekom έναντι €284 εκατ. το 5% του ΟΤΕ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι εξελίξεις “τρέχουν” για το 5% του ΟΤΕ. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη ξεκινήσει, για την απόκτηση του ποσοστού από την Deutsche Telekom.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, το 5% του ΟΤΕ περνά τελικά στην Deutsche Telekom έναντι τιμήματος περίπου 284 εκατ. ευρώ καθώς ο γερμανικός όμιλος άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση των 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών που πουλά το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κίνηση της Deutsche Telekom που δρομολογεί τις εξελίξεις για τον ΟΤΕ

«Η Deutsche Telekom AG άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του ΟΤΕ, σύμφωνα με τους όρους 8.4 και 8.6 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom AG στην οποία έχει προσχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Η DT απέστειλε στις 20/03/2018 σχετική επιβεβαίωση προς το ΤΑΙΠΕΔ», αναφέρει η ανακοίνωση του Ταμείου.

Έχει… ψωμί η αγορά υπολογιστών! Μεγάλη ανάκαμψη το 2018

Κατόπιν αυτού, το ΤΑΙΠΕΔ και η Deutsche Telekom AG θα συνεργαστούν για την τυπική ολοκλήρωση της συναλλαγής, της οποίας το ύψος διαμορφώνεται σε 284.051.959,81 ευρώ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς με βάση το κλείσιμο της μετοχής του ΟΤΕ χθες 20 Μαρτίου η DT έδωσε premium άνω του 3%, Η μέση τιμή της μετοχής των 20 τελευταίων συνεδριάσεων ήταν 11,59 ευρώ.

Με 5% μένει στον ΟΤΕ το ελληνικό Δημόσιο

Να σημειωθεί πως όταν η DT αποκτήσει οριστικά το ποσοστό και ανεβάσει τη συμμετοχή της στο 45% δεν θα προκύψει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς διότι η πώληση θεωρείται συνέχεια της πρώτης αποκρατικοποίησης. Το Ελληνικό Δημόσιο με την ολοκλήρωση της πώλησης θα περιορίσει το ποσοστό του στον ΟΤΕ στο 5% (1% άμεσα και 4% μέσω του ΙΚΑ).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X