Οικονομία

Ευρωαγορές: Δεν… σηκώνουν κεφάλι λόγω του… κορονο-εφιάλτη

Ευρωαγορές: Δεν… σηκώνουν κεφάλι λόγω του… κορονο-εφιάλτη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται και σήμερα, Τετάρτη 13.05.2020 οι κυριότερες ευρωαγορές παίρνοντας τη σκυτάλη από τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνεται από τις ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και για το χρονοδιάγραμμα ενός πιθανού εμβολίου.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Σε αυτό το κλίμα, ο Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 1,26% στις 336,29 μονάδες, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να καταγράφει πτώση 1,8% και να ηγείται των απωλειών. Στη Γερμανία ο DAX σημειώνει απώλειες 2,03%, στη Γαλλία ο CAC 40 χάνει 2,04% ενώ στη Βρετανία ο FTSE 100 υποχωρεί 1,30%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1,31% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει απώλειες 1,52%. Πάνω από 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, ενώ 287.158 άτομα έχουν πεθάνει, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Αποκάλυψη πριν… μιλήσει η Κομισιόν για μάσκες, αεροπλάνα και αεροδρόμια

Στις ΗΠΑ, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης, Άντονι Φάουτσι, τόνισε την Τρίτη την κρισιμότητα που θα έχει ένα εμβόλιο στον τερματισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί να περάσει αρκετό διάστημα πριν αυτό γίνει διαθέσιμο στον κόσμο. Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με νέα αναζωπύρωση κρουσμάτων αν η οικονομία ανοίξει πρόωρα.

Μερικές χώρες στην Ασία εξάλλου, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Νότιας Κορέας, παρουσίασαν νέα αύξηση κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση περιοριστικών μέτρων. Στα μάκρο, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου συρρικνώθηκε κατά 5,8% τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη. Ενώ για το α’ τρίμηνο, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 2% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2019.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X