Οικονομία

Η Jumbo απαντά για τη «γαλέρα» και «δείχνει» Χατζηδάκη!

Η Jumbo απαντά για τη «γαλέρα» και «δείχνει» Χατζηδάκη!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι καταγγελίες του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας για τις εργασιακές συνθήκες στα Jumbo προκάλεσαν σάλο πριν από μερικές μέρες. Η εταιρία επέλεξε αρχικά τις διαρροές αλλά σήμερα (20.12.2021) αποφάσισε να απαντήσει επίσημα και να δείξει προς… υπουργείο Εργασίας.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είχε καταγγείλει τον Κανονισμό Εργασίας στα Jumbo, κάνοντας λόγο για ασυδοσία της εταιρείας και εργασιακή γαλέρα. Ο κανονισμός της εταιρείας, σύμφωνα με την καταγγελία, θα της επιτρέπει μεταξύ άλλων να μετακινεί εργαζομένους σε άλλο τμήμα ή κατάστημα της ανά την επικράτεια, να καθορίζει ωράρια-λάστιχα αλλά και να χορηγεί τμηματικά άδειες κατά το πώς την βολεύει.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εταιρεία μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις, να επιβάλει πρόστιμο στον εργαζόμενο, αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μισθού του.

Η εταιρία Jumbo σε ανακοίνωσή της, διαψεύδει τα περί προστίμων και ασυδοσίας και τονίζει ότι ο Κανονισμός Εργασίας και τα όσα προβλέπει συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας «κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία».

Παράλληλα τα Jumbo βλέπουν «μικροπολιτικά παιχνίδια» και «παραπληροφόρηση».

Η εταιρία διαψεύδει επίσης ότι ζήτησε να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με κάποιες εξαιρέσεις.

Η ανακοίνωση των Jumbo

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες η Jumbo συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, μακριά από «μικροπολιτικά παιχνίδια», πιστή στις αρχές και αξίες της, έχοντας ως πολύτιμους συμμάχους της τους πελάτες και τους εργαζομένους της, με τους οποίους έχει, καθ’ όλα τα έτη λειτουργίας της, αναπτύξει σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Η Jumbo διαψεύδει κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς που αναπτύσσονται σε διάφορα συνδικαλιστικά φυλλάδια σχετικά με τη δήθεν ύπαρξη παράνομων διατάξεων στον Κανονισμό Εργασίας της και δηλώνει ότι άπασες οι προβλέψεις αυτού συνάδουν με τις διατάξεις της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας, κάτι αυτονόητο αφού διαφορετικά δεν θα είχαν εγκριθεί από την Πολιτεία.

Ειδικά σε ότι αφορά το φερόμενο δικαίωμα της εταιρείας να περικόπτει το 1/4 του μηνιαίου μισθού των εργαζομένων, όλοι γνωρίζουν ότι, πέραν του εξωφρενικού του ισχυρισμού, κάτι τέτοιο ούτε ισχύει ούτε θα μπορούσε ποτέ να ισχύσει βάσει του κώδικα αξιών και αρχών της Jumbo.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειάς της να δοθεί οριστικό τέλος στο πνεύμα παραπληροφόρησης, η Jumbo δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έχει ζητήσει να λειτουργήσουν τα καταστήματά της την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου, όπως και να λειτουργούν τις Κυριακές γενικότερα, με εξαίρεση τις περιοχές στις οποίες λειτουργούν οι ανταγωνιστές της.

Ευχόμεθα σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X