Οικονομία

Ηλεκτρική ενέργεια: Νέα εκτίναξη στις τιμές στην ευρώπη

Ηλεκτρική ενέργεια: Νέα εκτίναξη στις τιμές στην ευρώπη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν και πάλι, επιτείνοντας τις ανησυχίες για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Ο κορυφαίος παραγωγός ενέργειας της περιοχής, η Electricite de France, ανακοίνωσε ότι μειώνει τον στόχο πυρηνικής παραγωγής του για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, σε μια τελευταία ένδειξη ότι η ενεργειακή κρίση του φετινού χειμώνα δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα.

Η Electricite de France SA είπε ότι η πυρηνική της παραγωγή θα μπορούσε να πέσει φέτος, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1990 και η Morgan Stanley σχολιάζει ότι υπάρχει «ουσιαστική πιθανότητα» μείωσης της παραγωγής για το 2023. Το έλλειμμα ανάγκασε τη Γαλλία να εισάγει ηλεκτρική ενέργεια και να περιορίσει τις προμήθειες σε γειτονικές χώρες, οι οποίες βασίζονται στον γαλλικό πυρηνικό γίγαντα για να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα.

Η EDF είπε ότι η πυρηνική παραγωγή αναμένεται να μειωθεί στις 295 και 315 τεραβατώρες το 2022, σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη για 300 και 330 τεραβατώρες. Η τελευταία φορά που η πυρηνική παραγωγή της εταιρείας έπεσε κάτω από τις 300 τεραβατώρες ήταν πριν από περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Μάλιστα, η Morgan Stanley αφήνει το ενδεχόμενο για περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή του επόμενου έτους .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X