Οικονομία

Κέρδη και στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Fed

Κέρδη και στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε εμπόριο και Fed
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με θετικό πρόσημο κινούνται σήμερα και οι ευρωαγορές –όπως και οι ασιατικές– καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve και συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας.

Το χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει την αναβολή των δασμών που έχουν προγραμματιστεί για τις 15 Δεκεμβρίου έχει δημιουργήσει προσδοκίες στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη πλησιάζουν στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση πάντως κρατά χαμηλούς τόνους, με τον επικεφαλής οικονομολόγο του Λευκού Οίκου Larry Kudlow να τονίζει χθες στο περιθώριο ομιλίας του ότι οι νέοι δασμοί “παραμένουν στο τραπέζι”.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει οριακά κέρδη 0,02% στις 405,42 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,3% στις 13.109,61 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 σημειώνει οριακές μεταβολές στις 5.847,78 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,4% στις 7.240,49 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρά κέρδη 0,02%.

Οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις της Fed στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, με την συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών να εκτιμά ότι η κεντρική τράπεζα θα κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της μετά τις τρεις μειώσεις που πραγματοποίησε φέτος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X