Οικονομία

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι της Wall Street

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά το ράλι της Wall Street
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται σήμερα, Πέμπτη 08.11.2018, οι ασιατικές αγορές ακολουθώντας το ράλι των δεικτών της Wall Street χθες.

Κι όλα αυτά στον απόηχο των αποτελεσμάτων των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ οδήγησαν σε ένα διχασμένο Κογκρέσο καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε στον έλεγχο των Δημοκρατικών και η Γερουσία παρέμεινε στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς οδήγησαν σε ράλι τους αμερικανικούς δείκτες. Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε με άλμα 2,1%, ο ευρύτερος S&P κέρδισε επίσης 2,1%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στο +2,6%.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 1,8% αντλώντας ώθηση από την ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του γεν. Οι εταιρείες με εξαγωγικό προσανατολισμό πρωταγωνιστούν με την Toyota να κερδίζει 0,7%, την Sony να σημειώνει άλμα 2,5% και την πετρελαϊκή Inpex να καταγράφει ράλι άνω του 6%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται σε ποσοστό 0,2%. Ο δείκτης καταγράφει κέρδη στις πέντε από τις τελευταίες έξι συνεδριάσεις. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite έχασε τα αρχικά του κέρδη και αυτή την ώρα χάνει 0,2%, ενώ μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο Shenzhen Composite στο -0,5%.

Μειώθηκε η ανεργία τον Αύγουστο

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,7%, ενώ οι δείκτες σε Ταιβάν και Σιγκαπούρη ενισχύονται 0,4% και 0,8% αντίστοιχα.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει άνοδο 0,5% παρά τη βουτιά του τίτλου της APA Group APA σε ποσοστό σχεδόν 10% μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μπλοκάρει την εξαγορά της εταιρείας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου από μια κοινοπραξία του Χονγκ Κονγκ. Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 κερδίζει 0,5%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X