Οικονομία

Ο Αδωνις ζήτησε 500.000 εργάτες από το Πακιστάν

Ο Αδωνις ζήτησε 500.000 εργάτες από το Πακιστάν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο της ψήφισης του πολύκροτου νομοσχεδίου για τους εργάτες γης, ο Πακιστανός υπουργός Μετανάστευσης, Jawad Sohrab, υπεύθυνος για τους Πακιστανούς που ζουν στο εξωτερικό, ανέβασε μια ανάρτηση στο Χ όπου δείχνει τη συνάντησή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Ριάντ και γράφει επί λέξει:

«Η συνάντησή μου με τον Έλληνα υπουργό Εργασίας @AdonisGeorgiadi ήταν εξαιρετικά παραγωγική στην εξερεύνηση ισχυρών συνεργασιών. Εστιάζουμε στην κάλυψη της ανάγκης της Ελλάδας για 500.000 ειδικευμένους εργάτες, ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών. InShaAllah (σ.σ. Θέλημα Θεού) τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε μια συμφωνία G2G με την Ελλάδα, η οποία θα ξεκλειδώσει τεράστιες ευκαιρίες εργασίας στην Ελλάδα για τους Πακιστανούς μας».

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη της Ελλάδας για περίπου 500.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα. Ο SAPM Jawad Sohrab Malik άδραξε την ευκαιρία αυτή για να τονίσει τη διαθεσιμότητα ειδικευμένων πακιστανών εργατών και τη δέσμευση της πακιστανικής κυβέρνησης να καλύψει τη ζήτηση στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

Η προτεινόμενη συνεργασία αποσκοπεί στη δημιουργία μιας αμοιβαία επωφελούς σχέσης, η οποία θα καλύπτει τη ζήτηση για εξειδικευμένους εργαζόμενους στην Ελλάδα, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες για τους Πακιστανούς εργαζόμενους.

«Η πρωτοβουλία αυτή ευθυγραμμίζεται με το όραμα του Πακιστάν να συμβάλει ενεργά στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό και να ενισχύσει τους διπλωματικούς και οικονομικούς δεσμούς με φιλικά έθνη», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ισλαμαμπάντ.

«Το Υπουργείο Υπερπόντιων Πακιστανών και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού επιβεβαιώνει την αφοσίωσή του στην καλλιέργεια συνεργασιών που ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία, προωθώντας την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων μεταξύ των εθνών. Η συνεργασία που συζητήθηκε στο GLMC υπογραμμίζει τη δέσμευση του Πακιστάν να υποστηρίξει τις παγκόσμιες αγορές εργασίας και να καλύψει τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό των χωρών που αντιμετωπίζουν ελλείψεις», καταλήγει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X