Οικονομία

Πετρέλαιο: Πέφτει και η αγορά βλέπει… πλεονεκτήματα

Πετρέλαιο: Πέφτει και η αγορά βλέπει… πλεονεκτήματα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα αμερικανικά αποθέματα πιέζουν τις τιμές που καταγράφει το πετρέλαιο σήμερα, Πέμπτη 22.11.2018. Μάλιστα, η αγορά διακρίνει και κάποια «πλεονεκτήματα» στην πτώση που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα.

Οι αναλύσεις για το πετρέλαιο

Αναφορικά με τα χαμηλότερα επίπεδα -σε σχέση με τον Οκτώβριο-στα οποία κινείται το πετρέλαιο τις τελευταίες εβδομάδες, οι αναλυτές θεωρούν ότι οι καταναλωτές ενέργειας θα ωφεληθούν από τις χαμηλότερες τιμές ωστόσο η πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» ανέκαθεν αποθάρρυνες τις επενδύσεις και τα νέα project έρευνας και εξόρυξης.

Οι ΗΠΑ οι οποίες  έχουν υπερδιπλασιάσει παραγωγή πετρελαίου την τελευταία δεκαετία αποτελούν τον «μεγάλο χαμένο» σε αυτόν τον τομέα. Η μείωση των τιμών θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες επενδύσεις σε νέες εγκαταστάσεις  αντισταθμίζοντας τα όποια θετικά οφέλη για την  οικονομική ανάπτυξη.

Για παράδειγμα, οι έμποροι λιανικής πώλησης οι οποίοι εξαρτώνται από τις χριστουγεννιάτικες δαπάνες, αναμένεται να δουν μια ώθηση καθώς οι χαμηλότερες τιμές βενζίνης επιτρέπουν στους καταναλωτές να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα για να ξοδέψουν στην αγορά.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφονται στα 63,42 ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου σημειώνουν πτώση στα 54, 54 δολάρια το βαρέλι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X