Οικονομία

Στάση αναμονής στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα… στον Τραμπ!

Στάση αναμονής στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα… στον Τραμπ!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτές τάσεις καταγράφονται στις ασιατικές αγορές σήμερα, Τετάρτη 07.11.2018, με το επενδυτικό κοινό να εστιάζει στο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αυτό, οι Δημοκρατικοί κυριάρχησαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία. Το αποτέλεσμα αυτό προκαλεί κάποια αβεβαιότητα στους επενδυτές. Οι οποίοι παραμένουν επιφυλακτικοί στις κινήσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά οι δείκτες σημείωναν κέρδη λαμβάνοντας ώθηση από τη χτεσινή άνοδο της Wall Street. Ωστόσο αργότερα οι περισσότεροι γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Συγκεκριμένα στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei κατέγραψε πτώση 0,10% στις 22.086 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,16% στις 26.092 μονάδες, στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai έχασε 0,68% και ο Shenzhen Composite σημείωσε πτώση 0,50%.

Απώλειες 0,52% καταγράφει ο Kospi της Νότιας Κορέας. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ενισχύθηκε κατά 0,37% και ο δείκτης της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,69%.

Οι Δημοκρατικοί ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων έπειτα από οκτώ χρόνια ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ που θεωρήθηκαν δημοψήφισμα για την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Εκλογές στις ΗΠΑ: Πανηγυρίζει ο Τραμπ, απίστευτα ντέρμπι σε πολλά σημεία!

Τα εκλογικά κέντρα έκλεισαν σε όλες τις ΗΠΑ, ωστόσο η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί σε πολλές Πολιτείες-κλειδιά, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, αυτής με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στη χώρα. Τα τελευταία εκλογικά τμήματα τα οποία έκλεισαν ήταν αυτά στην Αλάσκα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X