Οικονομία

Στο 6,6% εκτιμάται η ανάπτυξη στην Κίνα για το 2018

Στο 6,6% εκτιμάται η ανάπτυξη στην Κίνα για το 2018
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ρυθμούς 6,6% αναμένεται να αναπτυχθεί η οικονομία στην Κίνα το 2018. Αυτό εκτιμά η Αναπτυξιακή Τράπεζα για την Ασία (ADB).

Στην ετήσια έκθεση για την οικονομική ανάπτυξη στην Ασία (ADO) για το 2018, η τράπεζα που έχει την έδρα της στην Μανίλα, εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα επιταχύνεται από την αυξημένη ζήτηση των προϊόντων, τόσο στην εσωτερική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

«Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα θα καταγραφεί στο 6,6% για το 2018 και στο 6,4% για το 2019, καθώς οι πολιτικές που εφαρμόζονται στοχεύουν στην οικονομική σταθερότητα, αλλά και στην διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας», παρατηρεί χαρακτηριστικά η τράπεζα.

Οι… αυξήσεις στην Κίνα

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στην Κίνα κατέγραψε ετήσια αύξηση 2,1% τον Μάρτιο, έναντι ετήσιας αύξησης 2,9% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα στο Πεκίνο.

Ανεβαίνει ο χρυσός, πέφτει η χρυσή λίρα!

Επίσης, ετήσια αύξηση 3,1% κατέγραψαν οι τιμές του δείκτη παραγωγού (PPI) το ίδιο διάστημα. Τα στοιχεία δείχνουν μείωση της αύξησης του δείκτη από το ποσοστό ετήσιας αύξησης 3,7% που είχε καταγραφεί τον Φεβρουάριο.

Κώστας Νικολαΐδης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X